Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tapparalla ja Jukureilla ensitreffit

Torstai 27.10. 18:30 VS.

Mikkelissä Tappara on käynyt pelaamassa ennenkin Marski Cupeissa, mutta vasta täksi kaudeksi Liigaan nousseita Mikkelin Jukureita vastaan Tappara ei ole koskaan pelannut yhtäkään ottelua. Torstaina aloitetaan yhteinen historia!

Sen verran Jukureiden ja Tapparan historiat toisiaan sivuavat, että mikkeliläisten valmentajina toimivat Risto Dufva ja Ville Nieminen, jotka tunnetaan hyvin myös erinäisistä Tappara-yhteyksistään.

Nousijajoukkueen piti kausien välillä vaihtaa Mestis-miehistö Liiga-kelpoiseksi. Jukureilla olikin hankintalistallaan melkoinen määrä Dufvan alaisuudessa ennenkin olleita pelaajia. Viime kaudella Lukossa pelanneista Dufvaa Mikkeliin seurasivat puolustajat Miika Koivisto, Antti Jaatinen ja Ville Hyvärinen, hyökkääjistä Turo Asplund, Nestori Lähde, Jesper Piitulainen ja Olli Sipiläinen. Liigasta tuttuja vahvistuksia olivat myös Sportista tullut hyökkääjäkaksiko Henrik Koivisto – Teemu Tallberg, Pelicans-kaksikko Miika Roine – Janne Ritamäki ja JYPistä siirtyneet Valtteri Hietanen ja Topi Nättinen. Maalin suulle ykköseksi pestattiin Kärpissä viimeksi pelannut Sami Rajaniemi. Ulkomailta hyökkäykseen tuotiin yhdysvaltalainen Zach Budish.

Tilastopörsseistä onnistujia löytyykin. Henrik Koivisto on Tappara-kaksikon takana kolmantena Liigan pistepörssissä 7+7=14 pisteellä 14 pelissä. Miika Koivisto puolestaan on pakkien pistepörssissä kolmantena 10 tehopisteellään (2+8). Tuon mainitun kaksikon väliin sopivat vielä mainiosti kautensa aloittaneet Zach Budish (4+7) ja Teemu Tallberg (5+5). Maalissa Sami Rajaniemi on pelannut 11 peliä, kakkosvahti Mika Norja kolme.

Sarjataulukossa Jukurit on kahdeksantena, 21 pistettä 14 ottelussa. Se pelasi viimeksi lauantaina, jolloin voitti kotonaan KalPan 5-2. Se olikin tärkeä voitto, sillä hyvien alkukierrosten jälkeen tappioita oli ehtinyt kertyä putkeen jo viisi (niistä kaksi ja/vl-tappiota) ennen lauantaista voittoa.

Huomionarvoinen seikka on sekin, ettei Jukureille ole kertaakaan sen Liiga-taipaleella tehty kolmea maalia enempää!

Tappara maalannut tasakentällisin ja ylivoimalla

Torstaina Jukurien kolmen takaiskun taika on koetuksella, sillä Tappara on Liigassa eniten maaleja tehnyt joukkue. Tappara on myös päästänyt vähiten maaleja. Tappara on myös Liigan eniten ylivoimamaaleja tehnyt joukkue ja kolmanneksi paras alivoimapelissäkin, joten ei se ole mikään ihme, että Tappara on myös sarjataulukon ykkösenä.

Viimeksi Tappara pelasi tiistaina, jolloin se kaatoi Hakametsässä KooKoon 4-1. Voittoja Tapparalla on nyt peräkkäin kolme. Viiteen peliin se ei ole jäänyt ilman sarjapisteitä – ja itse asiassa koko alkukaudella noita pisteettömiä pelejä on vain kaksi.

Henrik Haapala johtaa Liigan pistepörssiä lukemin 4+15=19. Pörssikakkonen on Veli-Matti Savinainen, 9+7=16. Tiistaina yhdeksään osumaan nousi myös Jere Karjalainen, joka on tehnyt nyt maalin kuudessa seitsemästä viime pelistä. Tapparassakin on 10 tehopisteen pakki: Valtteri Kemiläinen on kerännyt tehonsa pelkillä syöttöpisteillä. Uusi hankinta Sebastian Repo avasi heti tiistaina maalitilinsä ensimmäisessä ottelussaan.

Maalissa Teemu Lassila on pelannut nyt kaksi mainiota ottelua peräkkäin päästäen niissä vain maalin kummassakin. Koko Liiga-kauden saldo on silti vasta kolme ottelua, kun Dominik Hrachovinalla startteja on 11.

Ei muuta kuin torstaina Mikkelin Kalevankankaalla uusi lehti Tappara-historiaan: Mikkelin Jukurit!

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)