Perjantai 25.9. 17:00 VS.

Tapparalla jo katkaisupaikka keskiviikkona

Keskiviikko 27.3. 18:30 VS.

Neljännesfinaalien neljännet ottelut pelataan keskiviikkona. Tappara matkustaa toista kertaa tässä sarjassa Raumalle, missä sillä on jo mahdollisuus katkaista koko sarja. Sarjan kolme ensimmäistä ottelua ovat kaikki päättyneet kirvesrintojen voittoon maalein 3-2.

Kun neljällä voitolla pääsee jatkoon semifinaaleihin, Tappara tarvitsee siis enää yhden voiton. Lukon puolestaan pitäisi voittaa nyt Tappara neljä kertaa peräkkäin.

Kaikki ottelut ovat päättyneet siis Tapparan yhden maalin voittoon. Jokainen yksittäinen ottelu olisi voinut kääntyä myös Lukon voitoksi, mutta siitä huolimatta iso kuva sarjassa tähän mennessä on ollut se, että Tappara on ollut parempi myös tulosten takana. Monella osa-alueella erot ovat olleet marginaalisia, mutta yhdessä ne ovat kertoneet Tapparan paremmaksi, ehkä jopa tuloksiakin suuremmin.

Lukolla ei ole keskiviikkona muuta vaihtoehtoa kuin lyödä peliin kaikki ja vähän enemmänkin. Tapparan on kyettävä taas vastaamaan siihen oman tekemisensä parantamisella.

Tähän mennessä jokaisesta ottelusta on löytynyt yksi kahden maalin sankari. Ensimmäisessä se oli Lukon Arttu Ilomäki, toisessa Tapparan Anton Levtchi ja kolmannessa Tappara-kapteeni Kristian Kuusela. Kuusela onkin noussut sarjan tehokkaimmaksi pelaajaksi yhteensä kolmella maalillaan ja neljällä tehopisteellään.

Samalla Kuusela on noussut hätyyttelemään Liigan kaikkien aikojen pudotuspelien pistepörssin ykköspaikkaa. Vielä Kari Jalonen johtaa 115 pisteellään, kun Kuuselalla on 111. Tasapisteissä Kuusela nousee edelle enempien maaliensa myötä – hänhän on jo tällä hetkellä playoff-historian maalipörssin ykkönen 45 osumallaan. Kuusela nousi myös playoffien ylivoimamaalien ykköseksi. Voittomaaleissa hän on kahden osuman päässä kärjestä.

Takaisin meneillään olevaan sarjaan: Tähän mennessä Tappara on pelannut kaikki ottelut täsmälleen samalla kokoonpanolla. Lukko on harrastanut pientä yhden hyökkääjän kierrätystä jokaiseen peliin ja vaihdellut myös merkityksettömästi pelaamatonta seiskapakkia. Näkyvin muutos oli viime peliin ensimmäistä kertaa torjuntavastuuseen päässyt Oskari Setänen. Hän onnistui hyvin, mutta myöskään Lassi Lehtinen ei peleissään pettänyt millään lailla. Lukon maalivahtivalinta keskiviikolle on mielenkiintoinen.

Keskiviikon panoksensa siis sarjan katkaisu / sarjakatkaisun välttäminen. Jos Lukko voittaa eli sarja ei katkea, homma jatkuu perjantaina Hakametsässä.

Kuvat: Saana Hakala