Tapparalla kalavelkoja kuitattavana SaiPalle

Perjantai 25.11. 18:30 VS.

Tappara saa perjantaina Hakametsässä vastaansa SaiPan. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kolmesti tällä kaudella, kaksi niistä Champions Hockey Leaguessa. Juuri CHL:n peruina Tapparalla onkin kalavelkoja kuitattavanaan.

SaiPa ja Tappara kohtasivat CHL:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Putoajana siitä parista oli Tappara, joka hävisi kummankin osaottelun yhteismaalein 2-6.

Liigan puolella Tapparalla on mennyt paremmin. Se on sarjan kärjessä ja voitti SaiPan ainoassa keskinäisessä liigakohtaamisessa Lappeenrannassa maalein 5-3. SaiPalla puolestaan Liigassa ei ole mennyt kovin hääppöisesti: se on kolmanneksi viimeisenä ja jäänyt Tapparasta jo 21 pistettä.

Tappara ei ihan tarkkaan ottaen enää ole kärjessä, sillä torstain kierroksella KalPa nousi pisteen sen edelle ykköseksi. Kirvesrinnoilla on kuitenkin tämä perjantain peli “rästissä” ja sen avulla mahdollisuus nousta taas ohi KalPan.

Tappara on voittanut kuusi seitsemästä viime pelistään. Tiistaina Hakametsässä se kaatoi Sportin värikkäässä pelissä 6-5. SaiPa on hävinnyt kolme viimeistä peliään, viimeksi tiistaina kotikaukalossaan jatkoajalla JYPille 4-5.

Tapparalla on ollut aivan loistava ylivoima ja se on muutenkin tehnyt eniten maaleja sarjassa, mutta ensimmäiset erät sillä eivät ole kulkeneet. Maaottelutauon jälkeisissä kuudessa pelissä avauserät ovat menneet kirvesrintojen vastustajille viidellä erävoitolla ja yhdellä tasurilla maalierolla 1-10.

Joko Valtteri Kemiläinen tekee paluun?

Tappara pelasi tiistaina ilman kolmea puolustajaa, kuten on tehnyt jo kuusi viimeistä peliään (Niko Tuhkanen, Valtteri Kemiläinen, Tapio Sammalkangas), juuri ennen peliä hyökkääjä Teemu Nurmi jäi sivuun, ja vielä kesken pelin loukkaantui pistepörssin kärki Henrik Haapala. Nurmi lienee jo tervehtymässä kuntoon, Kemiläistä odotellaan pian palaavaksi, mutta sairastuvan tyhjennystä ei vieläkään ole luvassa.

Tiistaina Tapparan tehomies oli Jukka Peltola, joka keräsi 1+3 ja nousi yhteensä 16 tehopisteeseen. Hänen edellään Tapparan sisäisessä pörssissä ovat Nurmi sekä koko pistepörssin kärkikaksikko Henrik Haapala (27 pistettä) ja Veli-Matti Savinainen (26 p.) Savinainen teki tiistaina jo kauden 16:nnen maalinsa.

SaiPan pörssikärjet ovat Matti Järvinen (2+17=19) ja joukkueen maaliykkönen Curtis Hamilton (10+3=13). Kolmen pelin pisteputkessa ja kahden pelin maaliputkessa oleva Elmeri Kaksonen teki tiistaina kaksi maalia ja nosti kauden saldonsa viiteen osumaan.

Maalivahtiosastolla Tappara on vetänyt tasaisesti vuorotellen jo useamman ottelun. Viimeksi pelasi Dominik Hrachovina, mutta miettiä voisi sitäkin, säästetäänkö Teemu Lassilaa lauantaille kohtaamaan ex-seuransa TPS Turussa. SaiPassa Jussi Markkanen on pelannut kaksi edellistä peliä. Joukkueen toinen maalivahti on ollut kesken kauden mukaan liittynyt Juho Olkinuora, mutta Frans Tuohimaakin on jo tehnyt paluuta loukkaantumisensa jälkeen Mestiksen kautta.

SaiPan sairaslistalla olivat alkuviikosta pitkäaikaispotilas Ville Kohon lisäksi Hamilton, Brock Trotter, Eetu Koski ja Kalle Maalahti. Viimeksi mainittu on puolustaja, muut hyökkääjiä.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)