Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tapparalla kauden toinen matka Lappeenrantaan

Perjantai 18.1. 18:30 VS.

Voittoputkessa purjehtiva Tappara on saanut koko alkuviikon aktiiviladata akkujaan viikonlopun pelirupeamaa kohti. Perjantaina edessä on sitten se viikon ensimmäinen peli, jota varten kirvesrinnat matkustavat aina Lappeenrantaan saakka. Siellä muuten ei tällä kaudella olekaan tehty vielä maalia.

Tappara kävi Lappeenrannassa joulukuun alussa, pelasi silloin hyvän pelin mutta ei onnistunut maalinteossa. SaiPa voitti silloin 2-0. Kauden ensimmäisessä keskinäisessä pelissä Hakametsässä Tappara voitti 5-1.

Joulun jälkeen ja tämän vuoden puolella joukkueiden kuntokäyrät ovat olleet vastakkaiset. SaiPa on joulun jälkeisistä kahdeksasta pelistään ottanut vain yhden kolmen pisteen voiton ja kaksi voittoa voittolaukauskisoista. SaiPa pelasi torstainakin, silloin Hämeenlinnassa ja hävisi HPK:lle 1-2.

Tappara siis pelasi viimeksi lauantaina ja otti silloin viidennen peräkkäisen täyden potin voiton Sportista maalein 3-1. Tämän vuoden puolella Tappara ei ole menettänyt pinnaakaan.

Hyvä jakso onkin nostanut Tapparan taas sarjataulukossa sijalle kaksi, vaikkakin viimeisin sijan nosto kolmannesta toiseksi tapahtui keskiviikkona peliäkään pelaamatta! SaiPa puolestaan on nyt sijalla 10 eli viimeisellä pudotuspeleihin oikeuttavalla paikalla.

Kanadalainen Cody Kunyk on SaiPan paras pistemies 27 pisteellään (9+18) ja hänen maanmiehensä Tyler Morley joukkueen paras maalintekijä 11 osumallaan. Kalle Maalahti puolestaan on pakeista tehokkain 18 pisteellään, vaikkakin Brandon Kichton on pakkimaalintekijöistä koko Liigan jaetulla kakkostilalla seitsemällä maalilla. Frans Tuohimaa on lappeenrantalaisten ykkösvahti kakkosenaan Niclas Westerholm. Tappara on tuttu ennen kaikkea Westerholmille, sillä hän on pelannut molemmat Tappara-pelit – viimeksi siis tuloksena nollapeli.

Kolmen pelin maaliputkessa oleva kapteeni Kristian Kuusela on kirvesrintojen kultakypärä tehoin 13+17=30. Niko Ojamäen 16 maalia on eniten joukkueesta. Tomáš Záborský on pitänyt joukkueen kolmanneksi tehokkaimman pelaajan paikan, vaikka onkin ollut jo jonkin aikaa sivussa. Pakeista Otso Rantakari on tehokkain 21 pisteellään. Maalivahdeista Christian Heljanko on pelannut joulukuun alusta lähtien kaikki Tapparan pelit. Niklas Bäckström on ollut toinen maalivahti, mutta nythän Tappara hankki myös tšekkiläisen Miroslav Svobodan.

SaiPan Ville Koho pelaa perjantaina huimasti jo 800:nnen liigaottelunsa. Loukkaantuneina lappeenrantalaisryhmästä torstaina olivat ykkösvahti Tuohimaa sekä hyökkääjä Anssi Löfman. Poissa kokoonpanosta olivat myös Emil Oksanen ja nuorten maailmanmestari Santeri Virtanen.

Tapparalta puuttuu perjantaina puolustaja Tuukka Mäntylä, joka kärsii ensimmäisen pelin kolmen ottelun pelikiellostaan. Záborský ja Jere Karjalainen ovat ainakin loukkaantuneina poissa, ja perjantai saattaa paljastaa lisääkin poissaoloja. Uuden maalivahtihankinnan Miroslav Svobodan odotetaan hakevan pelituntumaa LeKin riveistä ennen Tappara-debyyttiään, mutta lopulliset päätökset tiedetään vasta pelipäivänä.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen