Tapparalla lauantaina syksyn kovin markkinointitilaisuus

Lauantai 7.10. 17:00 VS.

Lauantaina mennään taas. Perjantaina Lahdessa hävinnyt Tappara on nyt kotikaukalossa ja saa vastaansa Jukurit. Kyseessä on vieläpä melkoinen markkinointitilaisuus, sillä Lasten Lauantai houkuttaa taatusti jälleen paikalle paljon uusia potentiaalisia kannattajia.

Voitot ja hyvät peliesitykset sitouttavat kannattajia joukkueeseen, se on selvä. Siksi on yhtä selvää, että jo kuukauden ajan välillä tahmeasti ja välillä vain huonosti pelannut Tappara kaipaa jo pikkuhiljaa myös hyviä peliesityksiä – ja niitä voittoja. Eikä niitä tarvita vain kannattajien takia, vaan myös itse joukkueenkin takia.

Tappara pelasi siis perjantaina Lahdessa, teki taas vain yhden maalin ja hävisi voittolaukauskilpailun jälkeen Pelicansille 1-2. Se on yhdestätoista pelistään saanut vain kolme kolmen pisteen täyttä pistepottia. Se on todella vähän näin kovalle joukkueelle. Tapparan on yksinkertaisesti pelattava paremmin, tämä ei riitä.

Kirvesrinnat roikkuvat sarjataulukossa vielä kahdeksantena, eroa kärkeen on kuitenkin jo 12 pistettä. Lauantain vastustaja Jukurit puolestaan on valahtanut sarjan viimeiseksi. Sillä on viisi pistettä Tapparaa vähemmän ja kolme pistettä matkaa viimeiselle pudotuspelipaikalle.

Jukurit pelasi viimeksi torstaina, jolloin se hävisi kotonaan sarjakärki JYPille 0-3. Se oli jo neljäs kerta, kun joukkue jäi ilman maaleja 11 pelissään. Tappara on tehnyt tällä kaudella 24 maalia, mikä on tuntunut raskaan ja rasittavan vähältä, mutta se on ollut jopa ilotulitusta verrattuna Jukureihin, jotka ovat maalanneet vain 15 kertaa.

Kierrättääkö Tappara rosteriaan peräkkäisinä pelipäivinä?

Tapparan parhaat pistemiehet ovat 2+6=8 pistettä tehneet hyökkääjä Kristian Kuusela ja puolustaja Mikko Lehtonen. Jukka Peltola teki perjantaina kauden viidennen osumansa, millä hän on ykkönen joukkueesta. Liian monella hyökkääjällä lukemat näyttävät kuitenkin ihan liian pieniä numeroita. Maalissa Dominik Hrachovina on ollut hyvä. Christian Heljanko ei ole Liigassa vielä päässyt pelaamaan, vaikka keskiviikkona CHL:ssä pelin jo alle saikin.

Jukureiden kultakypärää kannetaan viidellä pisteellä, jotka on kerännyt Miika Roine (2+3). Ville Leskinen ja Jesper Piitulainen ovat yhden syöttöpisteen takana. Teemu Tallberg on tehnyt kolme maalia. Maalissa Sami Rajaniemi on ykkösvahti, mutta Juhana Ahollekin on liiennyt kaksi peliä Liigassa.

Jukureista loukkaantuneina ovat hyökääjät Nestori Lähde ja Janne Ritamäki. Niihin seura reagoi kiinnittämällä uuden hyökkääjämn Ilmari Pitkäsen. Tapparassa ei loukkaantuneita ole, kun Jan-Mikael Järvinen ja viimeksi Joona Luotokin ovat palanneet kokoonpanoon. Kokoonpanon ulkopuolelle perjantaina jäivät mm. Teemu Nurmi ja Tyler Redenbach.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)


Hallissa lauantaina!

Ottelun alkamisaika:
17:00

Hallin ovet auki:
15:30

Lipunmyynti auki:
15:00

Tapparan toimisto auki:
12-15

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Lasten Lauantain ohjelma alkaa klo 16 BD-kulman esiintymislavalla. Esiintymässä mm. Muumit ja Minttu-kissa.