Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tapparalla neljä peliä kuuteen seuraavaan päivään

Keskiviikko 28.11. 18:30 VS.

Tappara aloittaa huomenna jakson, jossa se pelaa neljä ottelua kuuteen päivään. Keskiviikon ja maanantain välillä pelittömiä päiviä ovat ainoastaan perjantai ja sunnuntai. Näistä neljästä ottelusta kolme pelataan Hakametsässä. Ensimmäisenä vastassa keskiviikkona on Mikkelin Jukurit.

Tappara ja Jukurit kohtasivat toisensa ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran vain kaksi viikkoa sitten Mikkelissä. Silloin Tappara otti suvereenin voiton lukemin 5-1 katkaisten mikkeliläisten neljän voiton putken.

Tuon tappion jälkeen Jukurit on pelannut neljä peliä, joista se on voittanut kaksi ja hävinnyt kaksi. Viimeisin peli lauantaina toi kotivoiton Sportista maalein 2-1. Tapparakin on pelannut keskinäisen pelin jälkeen neljästi: CHL:ssä se pelasi harvinaisen tasapelin, kolmesta Liiga-pelistään voitti kaksi ja hävisi viimeimmän lauantaina JYPille voittolaukauskilpailun jälkeen 2-3.

Sarjataulukossa Tappara on 23 ottelun jälkeen neljäntenä, Jukurit pelin enemmän pelanneena sijalla kahdeksan. Joukkueiden välillä on vain kuuden pisteen ero.

Tomáš Záborskýn pistetili on karttunut viime aikoina hitaasti, mutta hän on yhä kirvesrintojen paras pistemies 18 pisteellään (7+11). Kristian Kuusela on pari pinnaa perässä. Niko Ojamäki on joukkueen paras maalintekijä kahdeksalla osumallaan, ja Otso Rantakari tehokkain puolustaja 13 pisteellä. Maalissa Christian Heljanko on startannut 20 peliä ja Niklas Bäckström kolme, mutta jälkimmäisen torjuntavuoroista kaksi on ollut kahdessa edellissä liigapelissä. Niiden välissä Heljanko torjui tosin CHL:ssä.

Jukureiden kultakypärä on 13 pisteen (5+8) Miika Roine seuraajanaan puolustaja Teemu Suhonen pisteen päässä. Joukkueen paras maalintekijä on Julius Vähätalo, jonka seitsemässä maalissa ei ole edes mukana se omaan tyhjään maaliin vahingossa tehty osuma. Tapparasta Jukureihin siirtyneen Aleksi Salosen kauden avausosumaa odotellaan yhä. Maalissa Sami Rajaniemi on ykkösvahti ja Juhana Aho kakkonen suurin piirtein prosentein 67-33.

Loukkaantuneina sivussa Tapparasta ovat olleet hyökkääjät Jere Karjalainen ja Sami Moilanen, Jukureista puolestaan Valtteri Hotakainen ja Janne Ritamäki.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen