Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tapparalla on nyt näytön paikka

Lauantai 22.9. 17:00 VS.

Mennään vasta syyskuuta ja edessä on vasta kauden neljäs liigaottelu, mutta siitä huolimatta Tapparalla on lauantaina jo ihan näytön paikka niin itselleen, kannattajilleen kuin muullekin kiekko-Suomelle. Kotipeliin vastaansa se saa Ville Niemisen luotsaaman Pelicansin.

Tapparan näytönpaikka juontaa ihan siihen, että se on kolmen kierroksen jälkeen vielä ilman voittoja Liigassa. Lisäksi sen viimeisin tappio keskiviikkona KooKoolle tuli hämmästyttävän isoin numeroin 3-8. Niistä luvuista kirvesrintojen pitää nyt nousta takaisin riman päälle ja todistaa kaikille, että joukkue osaa edelleen pelata. Tapparan muut tappiot ovat tulleet Ilvekselle 1-2 ja HPK:lle voittolaukauskisan jälkeen 1-2.

Vastassa oleva Pelicans on voittanut kaksi kolmesta pelistään. Se pelasi viimeksi perjantaina, jolloin kaatoi kotonaan SaiPan puhtaasti 3-0. Lahtelaisten uusi valmentaja on tapparalaisille niin kovin tuttu Ville Nieminen, joka toimii nyt ensimmäistä kauttaan Liiga-joukkueen päävalmentajana. Pelaajavaihtuvuuttakin Lahdessa on ollut paljon: maalivahtikaksikkona on nyt Juho Olkinuora ja Jakub Skarek, uusia pakkeja Oliwer Kaski, Miihkali Teppo, Henrik Nilsson ja Keni Karalahti, ja uusina hyökkääjinä mm. Manuel Ganahl, Hynek Zohorna, Jesse Ylönen ja Mikko Laine.

Kultakypärät on taas otettu peliin mukaan. Tapparasta ensimmäisenä sellaisen pukee päähänsä Jarkko Malinen, joka on kolmessa pelissä kerännyt 1+2. Maaleja Tappara on tehnyt vasta viisi. Malisen lisäksi maalinteossa onnistuneita ovat olleet Niko Ojamäki kahdesti, Otso Rantakari ja Kristian Kuusela. Maalissa Christian Heljanko on aloittanut kaikki pelit, mutta keskiviikkona Kouvolassa kaiken mennessä pieleen jouduttiin myös kahteenkin maalivahdin vaihtoon, joten Niklas Bäckströmkin sai ensimmäiset puolitoista erää peliaikaa Tappara-paidassa.

Tuukka Mäntylä ja Jere Karjalainen jatkavat sairastuvalla. Joonas Järvinen pelaa nyt ensimmäisen kotiottelunsa uudessa joukkueessa.

Pelicansin tehokkain on Jesse Mankinen, jolla on pisteet 1+5. Kahden maalin miehiä ovat Oliwer Kaski ja Jesse Ylönen. Kaikkiaan yhdeksän pelikaania on jo avannut kauden maalitilinsä kolmen pelin jälkeen. Maalissa Juho Olkinuora pelasi ensimmäisen pelin, Jakub Skarek kaksi viimeisintä, joissa on päästänyt vain yhden maalin.

Sivussa Pelicansilta perjantaina olivat hyökkääjät Severi Lahtinen, Roope Elimäki ja vasta hiljattain sopimukseen Pelicansin kanssa päässyt Jesse Saarinen sekä puolustajat Nico Manelius ja Keni Karalahti.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi ja Teemu Parta)


Hakametsässä lauantaina

Ottelun alkamisaika:
17:00

Hallin ovet auki:
16:00

Lipunmyynti auki:
15:30

Tapparan toimisto auki:
12-15

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Hallissa Nälkäpäivä-keräys.