Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tapparalla pitkät voittoputket Liigassa ja Jukureita vastaan

Lauantai 5.10. 17:00 VS.

Lauantaina Tappara pelaa jälleen Hakametsässä. Tähän mennessä Liigaa on menty voitosta voittoon, mutta tietenkään sellainen tahti ei voi jatkua loputtomiin. Tappara yrittää lyödä voittoennätystä pyöreään kymppiin, mutta lauantain vierasjoukkue Jukurit Mikkeliustä on taatusti eri mieltä.

Tapparalla on siis Liigan alusta pelannut yhdeksän ottelua ja voittanut ne kaikki, mutta jos skaalaa laajennetaan toiseenkin huippusarjaan eli Champions Hockey Leagueen, niin peräkkäisiä voittoja kirvesrinnoilla onkin jo 11. Viimeisin voitto tuli torstaina Hakametsässä, kun Sport kaatui 5-1. Yhtä pistettä vajaan maksimipistesaldon kerännyt Tappara on luonnollisesti myös Liigan sarjataulukon kärjessä.

Erinomaisesti kautensa on aloittanut myös Jukurit, joka yhden pelin Tapparaa vähemmän pelanneena on sarjassa viidentenä 15 pisteellään, 11 Tapparaa vähemmän. Jukuritkaan ei ole varsinaisella peliajalla hävinnyt kuin yhden kerran. Kolmesti se on taipunut tappioon jatkoajalla, mutta kolmen pisteen voittoja on tilillä jo neljä. Viimeksi keskiviikkona Mikkelissä kaatui TPS maalein 2-1.

Tapparan tehtyjen maalien määrä 39 on ylivoimainen määrä tässä vaiheessa; se on 10 maalia enemmän kuin toiseksi eniten tehneillä joukkuella. Kirvesrintojen maalikeskiarvo on peräti 4,33 tehtyä maalia per ottelu. Jukurit puolestaan on pelannut niitä kuuluisia “maalin pelejä” – vain yksi sen otteluista on päättynyt isommalla kuin yhden maalin erolla puoleen tai toiseen.

Jukurien taival Liigassa on vasta neljännellä kaudellaan, joten hirmuisen pitkää yhteistä historiaa sillä ja Tapparalla ei ole. Jukurit kuitenkin voitti kaksi kaikkien aikojen ensimmäistä joukkueiden keskinäistä peliä vuonna 2016, mutta sen jälkeen Tappara on voittanut kaikki loput pelit, yhteensä 10. Viime kauden Hakametsä-kohtaamiset päättyivät 4-2 ja 2-0.

Tappara miehittää Liigan henkilökohtaisiakin tilastoja. Niko Ojamäki on pistepörssin kärki 13 tehopisteellään (4+9) ja perässä on kuusi muuta kirvesrintaa neljän pisteen sisällä. Maalipörssin kärki on seitsemän kertaa osunut Kristian Kuusela. Puolustajien ylivoimainen pisteykkönen on 11 tehopisteen Valtteri Kemiläinen. Maalivahtitilastojen kärkipaikoiltakin löytyy Michael Garteig. Kanadalaismaalivahti on pelannut kaksi edellistä peliä, mutta Christian Heljangolla on kokonaisuudessaan yksi peli enemmän torjuttuna.

Olavi Vauhkonen, Toni Utunen ja Jarkko Malinen ovat edelleen sivussa.

18 maalia Tapparaa vähemmän tehneen Jukurien parhaat pistemiehet ovat viidessä tehopisteessä: Jesper Piitulainen ja Miika Roine 3+2 sekä Jakub Galvas 0+5. Jukurit kävi offseasonilla lähinnä ulkomaanmarkkinoilla sillä parin juniori-ikäisen kotimaan hankinnan lisäksi tulijoilla on ollut taskussaan muiden maiden passeja. Puolustaja Galvas on tšekkiläinen, Vadim Pereskokov (h) ja Aleksandr Jakovenko (p) venäläisiä, Fredric Weigel (h) ruotsalainen, Martins Dzierkals (h) latvialainen ja Charles Sarault (h) kanadalainen.

Alkuillasta viideltä siis aloitetaan Hakametsässä! Ennen peliä C-päädyssä Happy Hour, pelin jälkeen uusi sellainen ja samalla ruokatarjouksia ja pelaajahaastattelu C-päädyn pikkulavalla.

Kuvat: Saana Hakala


Hakametsässä lauantaina

Ottelun alkamisaika:
17:00

Hallin ovet auki:
16:00

Lipunmyynti auki:
15:30

Tapparan toimisto auki:
12-15

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Ennen peliä Happy Hour Restelin pisteissä C-päädyssä.

Pelin jälkeen puhallellaan C-päädyssä lisää: Happy Hour, ruokatarjouksia, pelaajahaastattelu!

Ottelukooste

Lehdistötilaisuus