Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tapparalla tänään vastassa CHL-ensikertalainen

Tappara pelaa tänään toisen Champions Hockey Leaguen ottelunsa, nyt Sveitsissä. Vastassa on CHL:n ensikertalainen EHC Biel-Bienne. Avausotteluissa Tappara hävisi, Biel-Bienne voitti.

Biel-Bienne kaatoi avauksessaan norjalaisen Frisk Askerin maalein 2-1. Voittomaalin laukoi vajaat yhdeksän minuuttia ennen loppua viime kevään maailmanmestari Toni Rajala. Tiukoista loppunumeroista huolimatta peli oli vahvasti sveitsiläisten hallussa, sillä esimerkiksi maalivahdeista Fisk Askerin veskari joutui torjumaan 43 kertaa, kun Biel-Biennen Elien Paupe torjui vain 13 kutia.

Tapparalla on tänäänkin vastassaan hyvä suomalaisedustus, kun Biel-Biennessä pelaa Rajalan lisäksi myös Tappara-kasvatti Anssi Salmela. Joukkueen valmennuksestakin vastaa Tapparalle aina Liigan finaalipeleistäkin tuttu koutsi Antti Törmänen.

Biel-Biennen tähtiin kuuluu myös torstaina levännyt ja sen vuoksi mitä todennäköisimmin tänään pelaava maajoukkuemaalivahti Jonas Hiller, jolla on yhdeksän vuoden NHL-kokemuskin.

EHC Biel-Bienne selvityi tämän vuoden Champions Hockey Leaguen oltuaan Sveitsin liigassa runkosarjan nelonen.

Tapparalla alkukankeutta maalinteossa

Tapparan avauspeli Itävallassa KAC Klagenfurtia vastaan päättyi tappioon 2-3. Kahdesti Tappara tasoitti toisessa erässä pelin, mutta kolmatta osumaa se ei enää saanut tehtyä, vaikka siihen oli aikaa yli puoli peliä.

Maalien tekeminen onkin ollut kirvesrintojen nuorella alkukaudella varsin nihkeää, sillä harjoituspelit mukaan lukien se on neljässä pelissään vain kerran päässyt yli kahden tehdyn maalin, silloin niitä tuli kolme. Tuo kolmen tehdyn maalin ottelu onkin toistaiseksi kauden ainoa voitto.

CHL-avauksessa maaleista vastasiva Charles Bertrand ja Sami Moilanen. Maalissa Tapparalla torjui Christian Heljanko, joten odotettavissa tänään on Michael Garteigin debyytti tosipeleissä Tapparassa. Jarkko Malinen, Otto Rauhala, Jeremi Wehmas ja Jere Rouhiainen eivät pelanneet avauspelissä.

Tämän illan ottelu alkaa Bielin 6521-paikkaisella TISSOT Areenalla suomalaisittain varsin myöhäiseen aikaan näin viikonlopuksi, Suomen aikaa vasta 20:45. Tapparan kokoonpano saadaan sitä ennen iltapäivän aikana. Peli näkyy MTV:n C More -maksupalvelussa.

Kuvat: Wolfgang Jannach /CHL