Perjantai 21.2. 18:30 VS.

Tapparalla tänään viimeinen peli CHL-alkulohkossa

Keskiviikko 11.10. 19:00 VS.

Tappara on tänään keskiviikkona Slovakiassa Banská Bystican kaupungissa, jossa se pelaa CHL-kauden alkulohkojen viimeisen ottelunsa. Vastassa on paikallinen HC05, Slovakian viime kauden mestarijoukkue.

Samat joukkueet kohtasivat viikko sitten Hakametsässä. Tappara oli silloin parempi maalein 3-0. Maaleista vastasivat Sebastian Repo, Jere-Matias Alanen ja Jan-Mikael Järvinen, joille kaikille matsi oli silloin kauden ensimmäinen kirvesrintojen edustusjoukkueessa. Myös ensimmäisen pelinsä pelannut puolustaja Toni Utunen esiintyi edukseen (0+2) samoin kuin nollapelin ensimmäisessä tosipelissään Tappara-paidassa torjunut Christian Heljanko.

Illan ottelu on käytännössä merkityksetön. Tappara on jo varmistanut A-lohkon voiton, Banská Bystrica jää lohkon viimeiseksi. Toinen jatkopaikka tästä lohkosta ratkeaa tämäniltaisessa ottelussa Red Bull Salzburgin ja Grizzlys Wolfsburgin välillä.

Sikäli ottelulla kuitenkin on Tapparalle jonkinlainen merkitys, että alkulohkoista saadut pisteet “jäävät voimaan”, kun myöhemmillä playoff-kierroksilla määritetään kotiedun saava joukkue. Alkulohkoissa ja jatkopeleissä saadut pisteet lasketaan yhteen, siksi myös tämäniltaisilla kolmella pisteellä voi olla jatkossa merkitystä.

Syksyn otteluruuhkassa Tapparalla on kuitenkin taas varaa lepuuttaa joitakin avainmiehiään. Tänään vakiokokoonpanon miehistä sivussa ovat Jukka Peltola, Kristian Kuusela ja Jan-Mikael Järvinen. Maalissa torjuntavuoron saa taas Heljanko.

Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 19 ja näkyy MTV:n maksukanavapalveluissa.

Tapparan kokoonpano Banská Bystricassa:

67 Tomáš Záborský – 61 Juhani Jasu – 20 Niko Ojamäki
70 Jarno Kärki – 11 Matti Järvinen – 92 Sebastian Repo
68 Joona Luoto – 42 Otto Rauhala – 26 Jere Karjalainen
12 Jere-Matias Alanen – 62 Otto Mäkinen – 17 Teemu Nurmi

4 Mikko Lehtonen – 78 Niko Mikkola
33 Veli-Matti Vittasmäki – 52 Otso Rantakari
23 Aleksi Elorinne – 13 Valtteri Kemiläinen
15 Toni Utunen – 9 Aleksi Salonen

30 Christian Heljanko
(49 Dominik Hrachovina)

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)