Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tapparalla vastassa Kärppien hämmästyttävä nollaputki

Lauantai 12.10. 18:30 VS.

Tapparan voittoputki katkesi perjantaina, vaikka yksi piste tilille tulikin, ja lauantaina sillä on edessään taas kerran syyskauden kovin kamppailu. Kirvesrinnat matkaavat Kärppien vieraaksi Ouluun, jossa Liigan kaksoiskärki ottaa mittaa toisistaan toisen kerran tällä kaudella.

Joukkueet kohtasivat syksyllä jo kerran Hakametsässä, jossa Tappara oli parempi maalien 3-2. Sen pelin lopputuloksesta erikoisen tekee se, että Sami Moilasen ajassa 45:39 tekemä voittomaali on edelleen viimeisin Kärppien verkkoon Liigassa tehty osuma. Sen jälkeen oululaiset ovat pelanneet Liigassa neljä ottelua päästämättä maaliakaan. Sen nollaputki on siis jatkunut jo 4 x 60 min + Tampereelta 14 min ja 21 sek.

Liigapelien välissä Kärpät pelasi CHL: pelin Skellefteåta vastaan ja siinä takaiskuja tuli kaksi – niistäkin tosin jälkimäinen vasta viimeisellä sekunnilla tyhjään maaliin. Tappara-tappionsa jälkeen Kärpät on siis pelannut viisi täyttä ottelua, joissa heidän maalivahtiensa taakse on tehty vain yksi maali! Näistä peleistä Justus Annunen on pelannut kolme ja Patrik Rybár kaksi.

Kumpikin joukkue on tällä viikolla pelannut vieraspelin CHL:ssä ja Liiga-pelin perjantaina. Perjantaina Kärpät voitti Jukurit Mikkelissä 4-0, Tappara puolestaan kärsi koko Liiga-kauden ensimmäisen tappionsa, tosin vasta voittolaukauskisassa, kun Ässät voitti Tampereella 2-1.

Tappara johtaa sarjaa 30 pisteellä 11 pelissä. Kärpät on toisena pelin vähemmän pelanneena ja viisi pistettä perässä. Tappara on tehnyt eniten maaleja, 45, ja päästänyt kolmanneksi vähiten, 19. Kärppien tehtyjen maalien määrä on 31 ja päästettyjen määrä arvatenkin Liigan pienin, vain 11 – siis vain vähän yli yksi per peli. Tapparan ja JYPin hurjastelemat kolme maalia ovat olleet maksimi oululaisia vastaan tällä kaudella.

Kaikkein erikoisin tilasto löytyy alivoimapelistä, jota Kärpät on tällä kaudella pelannut 43 kertaa ja yhteensä lähes 72 minuuttia, mutta ei ole päästänyt vielä maaliakaan! Tapparan ylivoimapeli on ollut ihan hyvä, mutta tänään haaste silläkin saralla on valtava. Ja ensinhän pitää päästä ylivoimalle edes yrittämään.

Kristian Kuusela ryösti Niko Ojamäeltä Liigan pistepörssin kärkipaikan ja kultakypärän perjantain maalisyötöllään. Hänen saldonsa 8+6=14 on Liigan paras, perässä Tappara-kaverit Tyler Morley (6+8=14), Niko Ojamäki (4+10=14) ja Charles Bertrand (7+5=12). Paras Kärppäpelaaja pistepörssissä on 4+6=10 kerännyt Jesse Pulujärvi sijalla 15. Seuraavaksi tehokkaimmat oululaiset ovat olleet kahdeksan pisteen Juho Lammikko sekä seitsemän pinnaa mieheen keränneet Otto Karvinen, Mika Pyörälä ja Shaun Heshka.

Molemmilla joukkueilla on ollut suht tasainen maalivahtipeluutus. Kärpistä Annusella on peliaikaa kuudessa pelissä, Rybárilla viidessä. Tapparasta taas Christian Heljanko on torjunut seitsemän ottelua, Michael Garteig viisi. Heljanko pelasi perjantaina ja viimeksi Kärppiäkin vastaan. Kärpistä taas Annunen oli torjuntavuorossa perjantaina mutta Rybár pelasi viimeksi Tappara-matsin.

Olavi Vauhkonen, Toni Utunen ja Jarkko Malinen olivat edelleen sivussa perjantainakin. Kärpistä Jussi Jokinen on pelikiellossa.

Ottelu Oulussa alkaa poikkeuksellisesti vasta klo 18.30.

Kuvat: Saana Hakala


Ottelukooste

Lehdistötilaisuus