Tapparalla vastassa oudolta sarjasijalta tuleva JYP

Perjantai 23.11. 18:30 VS.

Champions Hockey Leaguen pettymyksen jälkeen Tappara keskittää nyt kaiken tarmonsa kotimaiseen Liigaan. Huomenna perjantaina Hakametsään saapuu vastustajaksi JYP, jolla ei ole mennyt putkeen kummassakaan sarjassa.

JYP ei päässyt CHL:ssä jatkoon alkulohkostaan, ja Liigan puolella se on yllättäen jumahtanut peräti toiseksi viimeiselle sijalle. Pinei valonpilkahdus on kuitenkin näkyvissä, sillä kaksi viimeisintä peliä ovat päättyneet voittoihin, kun sitä edeltäneistä kymmenestä matsista oli hävitty yhdeksän. Ensin kaatui SaiPa jatkoajalla, ja viime lauantaina tuli kolmen pisteen potti kotiottelussa Ilvestä vastaan maalein 5-2.

Tappara pelasi siis tiistaina CHL:ssä ja pelasikin ensimmäisen tasapelinsä sitten elokuun 2005, kun sen kotimatsi Kometa Brnota vastaan päättyi 5-5. Kometa meni sillä tuloksella jatkoon CHL:n neljännesfinaaleihin voitettuaan kotipelinsä. Liigapeleissä kirvesrinnoilla on viiden voiton putki, jossa kaadettuja ovat Lukko, HPK, Jukurit, Ilves ja viimeksi lauantaina Ässät Porissa 3-2.

Joukkueet kohtasivat toisensa lokakuun alussa Jyväskylässä. Silloin JYP nousi kahden maalin takaa loputa voittoon voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 4-3.

Sarjataulukossa Tappara on neljäntenä, JYP siis sijalla 14. Kakkospaikkaan Tapparalla on matkaa neljä pistettä mutta kärki-Kärppiin jo 15 pinnaa. JYPin ensimmäinen välietappi on 10 sija ja paikka playoffeissa; siihen matkaa on nyt kahdeksan pistettä.

Tappara kultakypärä on 7+11=18 tehoillut Tomáš Záborský, jonka perässä seuraavina ovat Kristian Kuusela ja Jarkko Malinen. Niko Ojamäki laukoi Porissa kauden kahdeksannen maalinsa ja on joukkueen maalikärki. Otso Rantakari on pakeista tehokkain 12 pisteellään. Hyökkääjä Anton Levtchi on viiden pelin pisteputkessa, johon lauantaina vihdoin saatiin mukaan myös ensimmäinen Liiga-maali. Maalissa Niklas Bäckström pelasi Porissa kauden toisen ottelunsa. Keskiviikkona CHL-pelissä torjui jälleen päävastuun kaudella kantanut Christian Heljanko.

Uusiksi tekijöiksi Tappara-rosterissa voidaan edelleen laskea viime viikolla mukaan liittyneet puolustaja Ben Blood ja hyökkääjä Matias Lehtonen, jonka lainapesti TuTosta jatkuu taas perjantaina. Loukkaantuneina viime kokoonpanotiedon aikaan olivat hyökkääjät Jere Karjalainen ja Sami Moilanen.

JYPissäkin kultakypärä on ulkomaalainen ja Záborskýn kanssa identtiset tehot 7+11 tehnyt tšekkiläinen David Tomášek. Seuraavina ovat Jarkko Immonen ja Éric Perrin, joka on myös joukkueen maaliykkönen yhdessä Robert Rooban kanssa kahdeksalla osumalla. Pakkien tehokkain on näyttävällä 0+9 saldolla Mikko Kalteva. Kesken kauden mukaan joukkueeseen liittynyt hyökkääjä Julius Nättinen teki Ilvestä vastaan hattutempun. Maalissa ykkönen on ollut Eetu Laurikainen. Tällä hetkellä toisena maalivahtina Joona Voutilaisen ollessa loukkaantuneena on vanha tuttu Pekka Tuokkola.

JYP onkin yrittänyt kääntää kurssiaan väliaikaissopimuksilla. Tuokkola tuli loukkaantumisia paikkaamaana muutaman viikon pätkäksi. Pakistoon tuotiin parin kuukauden diileillä Liigassa viime kaudellakin pelanneet Oscar Eklund ja nimenomaan JYPissä pelannut Nolan Yonkman. Eklund ehti yhden jatkoaikaratkaisun jo tehdäkin, mutta jättimäiselle Yonkmanille ensimmäinen peli saattanee olla juuri huomenna Tapparaa vastaan.

Perjantain pelin jälkeen Tapparalla onkin harvinainen viikonloppuvapaa.

Kuvat: Saana Hakala


Hakametsässä perjantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

C-päädyssä Happy Hour 17.30 - 18.00.

Fanituotemyymälöissä (Kissanmaankadun toimisto ja jäähalli) Black Friday -tarjouksessa kaikki tuotteet -15 %.

Black Friday myös hallissa Restelin myyntipisteissä! Mustat juomat ja makkarat tarjouksessa!

Pelin jälkeen AC-kulmassa jälkipelailua, pelaajahaastattelu sekä ruoka- ja juomatarjouksia!