fbpx

Tapparan kauden viimeinen ottelu, panoksena mitali

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
HIFK
pe 19.4. klo 18:30

Perjantaina kotimaisen kiekkokautensa paketoi taas kaksi joukkuetta, kun Tappara ja HIFK pistävät mailat ja luistimet varastoon pelattuaan ensin Hakametsässä ottelun. Panoksena pelissä on pronssimitali eli kauden kolmanneksi parhaan joukkueen titteli.

Joukkueet joutuivat semifinaaleista pronssipeliin samalla kuuden pelin kaavalla voitoin 2-4. Runkosarjan kakkossijan Tappara putosi vitospaikan HPK:lle, runkosarjakutonen HIFK runkosarjan voittajalle Kärpille.

Tapparan edellisestä pronssiottelusta on vierähtänyt jo 11 vuotta. Vuonna 2008 kirvesrinnat onnistuivat vieraskaukalosta hakemaan mitalikaappiin täydennystä himmeimmällä mitalilla. Pronssi on muutenkin mitaleista Tapparalle harvinaisin, sillä niitä on kaappiin tuotu 11 kertaa, joista peräti viisi ehti tulla jo TBK:n nimellä. SM-liigan aikaan Tappara on osunut pronssipeliin vain viisi kertaa ja voittanut niistä kaksi.

HIFK:lle pronssiottelu on jo kolmas putkeen ja kaikki nämä pelit ovat olleet vieraskaukalossa. Toissavuonna se jäi neljänneksi, mutta viime keväänä IFK voitti Turussa pronssin. Se on itse asiassa SM-liiga-aikana useimmin pronssille yltänyt joukkue, kuusi kertaa. Yhteensä koko kiekkohistorian aikana pronsseja on IFK:lla kymmenen.


Ben Blood ja Ville Varakas vääntävät ja taklaavat pronssipelissäkin tosissaan.

Tappara ja HIFK ovat kohdanneet playoffeissa yhdeksän kertaa ennen tätä, mutta eivät koskaan aiemmin pronssiottelussa. Kahdessa finaalisarjassa, neljässä semifinaalisarjassa ja kolmessa neljännesfinaalisarjassa sarjavoitot ovat Tapparan hyväksi 8-1.

Tämän kauden keskinäisissä peleissä Tapparan ja HIFK:n välillä on nähty kotivoittoja. IFK voitti Helsingissä 4-0 ja 3-1, Tappara Hakametsässä 4-3 (jatkoajalla) ja 4-2.

Tapparan pitkän finaaliputken aikana ei kertaakaan ole ollut tilannetta, että Hakametsään kotipeliin olisi päässyt lähtemään tietäen kyseessä olevan kauden viimeinen ottelu. Aina tilanne on ollut se, että peliohjelmassa on ainakin mahdollisuus, että kausi vielä jossain jatkuu. Nyt ei ole. Perjantaina päättyy kausi ja nyt on tasan viimeinen mahdollisuus käydä kannustamassa tämän kauden joukkuetta!

Täydellä palvelulla mennään: Meijoun Playoffs-teltta aukeaa kaksi tuntia ennen peliä Happy Hour -hinnoin. Pelin jälkeen teltassa jälleen Happy Hour. Toivottavasti edes jotain pientä juhlimisenkin aihetta löytyy!

Kuvat: Mika Kylmäniemi

Hakametsässä pitkäperjantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:00

Lipunmyynti auki:
16:30

Tapparan toimisto auki:
12-15

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Meijoun Playoff-teltta aukeaa jo klo 16.30, ottelulipulla sisään! Teltassa Happy Hour klo 16.30-18.00.
Ottelun jälkeen Happy Hour uudelleen Restelin hurjien ruokatarjousten kera!

C-päädyn Restel-pisteissä Happy Hour klo 16.30-17.30.

Uusimmat

Suosituimmat