Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Tapparan peli tarvitsee maaleja

Lauantai 13.1. 17:00 VS.

Tapparalla on taas parin kotipelin jälkeen edessään puolentoista viikon tauko ilman kotipeliä – syynä tosin JYP-kotiottelun siirto myöhemmäksi tammikuussa. Tämän kolmen ottelun vierasputken käynnistää lauantaina reissu Kouvolaan pelaamaan KooKoota vastaan.

Lauantain isäntä KooKoo voi edelleen elätellä toiveita yhden sijan noususta sarjataulukossa päästäkseen playoffeihin. Se on Ässiä perässä kylmillä pisteillä 11, mutta porilaisiin verrattuna KooKoolla on kaksi peliä enemmän jäljellä, joten eroa voisi olla vain kuusikin. Sellainen matka on mahdollista saavuttaa 18 ottelussa, mutta voittaa pitää.

Torstaina KooKoo ottikin hyvän voiton, kun se kävi Turusta hakemassa kakkospaikan TPS:ltä vieraspisteet maalein 2-1. Neljästä viime pelistään kouvolalaiset ovat jääneet ilman sarjapisteitä kuitenkin vain yhdessä.

Tappara taas on ollut vuoden 2018 puolella todella jäässä maalintekonsa kanssa. Se on pelannut neljä peliä ja tehnyt vain yhtä monta maalia. Yhden voiton se on noinkin vähillä tehdyillä maaleilla pystynyt kaivamaan, ja torstaina tuli yksi sarjapiste, kun se hävisi kotonaan sarjajumbo Sportille jatkoajalla 1-2.

KooKoon ja Tapparan kesken on pelattu kaudella kolmesti. Kumpikin voitti ensin kotipelinsä jatkoajalla (Tappara 2-1, KooKoo 4-3) ennen kuin Tappara otti kolmannessa kohtaamisessa kotonaan voiton 3-0.

Michael Keränen ja Patrick Bjorkstrand tekivät KooKoon maalit torstaina Turussa. Sama kaksikko löytyy myös joukkueen pörssikärjestä, jossa Keränen on tehokkaimpana lukemin 11+16=27 ja Bjorkstrand kolmantena tehoin 10+13=23. Heidän väliinsä mahtuu vielä puolustaja Jake Newton, joka keräsen lailla on 27 pisteessä mutta kaksi maalia vähemmän tehneenä.

Tapparan pörssit eivät juurikaan kartu, mutta sellainen muutos torstain ainoalla maalilla saatiin, että Otto Rauhala nousi joukkueen toiseksi tehokkaimmaksi 22 pisteeseen, kun kultakypärää pitää 6+22=28 tehnyt Kristian Kuusela. Jere Karjalaisen 15 maalia on eniten joukkueesta. Torstain maalin tehnyt Otso Rantakari on tehokkain pakki 21 pisteellä.

Joukkueiden maalivahtipeluutus on ollut suunnilleen samanlaista. Kakkosvahdit Samu Perhonen ja Christian Heljanko ovat päässeet pelaamaan kahdeksassa ottelussa, kun Juha Järvenpää ja Dominik Hrachovina ovat hoitaneet loput. Tappara-peleistä Perhonen on kuitenkin päässyt pelaamaan kaksi, ja Heljangonkin liigastartti käynnistyi nollapelillä juuri KooKoota vastaan.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)