Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tapparan täytyy saada voittotili auki

Lauantai 21.4. 17:00 VS.

Kahden pelatun finaaliottelun jälkeen Kärpät johtaa Tapparaa voitoin 2-0. Kärpät voitti ensimmäisen pelin kotonaan 3-0 ja toisen Tampereella 4-2. Lauantain kolmas peli on jälleen Oulussa.

Tähän mennessä Kärpät on ollut sarjassa lukemien verran parempi. Tapparalla oli toisessa erässä loistava avauserä, jossa se pystyi määräämään pelitahdin, mutta valtaosa sarjasta on menty Kärppien ehdoilla. Siihen Tapparan on saatava tehtyä muutos.

Sen myötä luultavasti muuttuisi tuloksellinenkin meno. Tähän mennessä Kärpät on tehnyt sarjassa seitsemän maalia (yksi tyhjiin) ja Tappara vain kaksi. Kumpikaan lukema ei Tapparan kantilta katsottuna ole voittavan kiekon lukema.

Torstaina Tapparalle oli tarjolla ylivoimaakin, mutta Kärpät voitti nekin tilanteet.

Pelaajapuolella Tappara saa Otso Rantakarin taas mukaan pelikiellon jälkeen. Kärpiltä puuttui torstaina Miska Humaloja, mutta se oli saanut Jari Sailion takaisin. Juuri ennen peliä Kärppien kokoonpanosta jäi pois myös Ville Leskinen, ja Jyri Junnila nousi mukaan.

Lauantaina panokset alkavat olla jo kovat. Kolmas Kärppä-voitto peräkkäin ajaisi kirvesrinnat jo ahdinkoon. Vierasvoitto Oulusta, niin sarja palautuisi taas raiteilleen ja homma olisi uusi. Tappara on ennenkin ollut kovissa paikoissa ja sitkeydellään taistellut itsensä niistä ulos. Sellaista tarvitaan taas.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)