Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Tavoitteena pääsy seiskapeliin

Tapparan tämän kauden tähtäin ei ole neljännesfinaaleissa eikä niiden seitsemännessä pelissä, mutta juuri nyt ei muuta tavoitetta ole kuin päästä pelaamaan se seitsemäs peli. Tappara on selkä seinää vasten Tampereen kilpaveljien välisessä pudotuspelisarjassa.

Ilves voitti keskiviikkona pelatun viiden neljännesfinaalipelin 4-2 mentyään pikatahtiin kahden maalin johtoon, jonka Tappara vielä kuroi kiinni. Viime minuuteilla Ilves kuitenkin teki vielä kaksi maalia. Viiden pelatun pelin jälkeen Ilves johtaa voitoin 3-2 ja tarvitsee vain yhden voiton päästäkseen mitalipeleihin. Tapparalla matkaa niihin on kaksi voittoa – ei mikään mahdoton savotta sekään.

Tappara oli kuitenkin keskiviikkona taas vaisu, vaikka oli sitä ennen noussut jo sarjan alun lamastaan paremmaksi. Nyt suunta pitää kääntää jälleen parempaan ja harpata saman tien pari kolmekin pykälää ylemmäksi. Runkosarjassa valiteltiin, ettei Tappara ole kohdannut vaikeuksia eikä haasteita ja se purjehtikin selkeään runkosarjavoittoon. Nyt on ollut vaikeaa ja nyt ainakin on edessä iso haaste. Kuinka kirvesrinnat vastaavat siihen?

Miten yllättäjä-Ilves suhtautuu katkaisupaikkaansa? Vaikka yhteisessä hallissa pelataankin, niin perjantaina Ilveksen isännöidessä halli on taas valtaosin täynnä Ilveksen kannattajia, joilla on huumaa ja vimmaa purkaa kymmenien vuosien turhautumansa, kun oma joukkue on noussut tuhkasta kuin feenixlintu. Ja mikä sen parempaa kuin tehdä se vielä paikallisvastustajansa kustannuksella.

Tapparalla on yksinkertainen tehtävä: voittaa millä keinolla hyvänsä ja pakottaa sarjan ratkaisu seitsemänteen peliin.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)