Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tiistain ainoa liigapeli Hakametsässä

Tiistai 22.1. 18:30 VS.

Tapparan kahden kotipelin viikon käynnistää tiistain matsi KalPaa vastaan, joka tässä kuun alussa Hakametsässä jo kävi häviämässä. Nyt kuopiolaisilla on uusintayritys ja tärkeä sellainen, sillä pudotuspelipaikka on vielä ison kiven alla.

Kun kaksi kolmasosaa runkosarjasta on pelattu, KalPa on sarjataulukossa sijalla 12, kun kymmenen parasta menee pudotuspeleihin. Kaksi joukkuetta olisi siis ainakin ohitettava loppujen pelin aikana. Pisteissä matkaa alimmalle playoff-viivalle on viisi. KalPa on ollut sarjapisteillä kolmessa viimeisessä pelissään, mutta hävinnyt kaksi edellistä jatkoajalla tai voittolaukauskisassa. Viimeksi lauantaina kotikaukalossaan se menetti kahden maalin johtonsa viime minuuteilla ja sai vain yhden pisteen pelissään HPK:ta vastaan lopputuloksella 5-6.

Kaksi ottelua kuopiolaisia enemmän pelannut Tappara on taulukossa kakkossijalla, mutta samoissa pisteissä kuin kolmantena oleva TPS. Niiden takana neljän pisteen päässä vaanii vieläpä pelin vähemmän pelannut Lukko. Tappara oli hiljattain kuuden pelin voittoputkessa, joka katkesi edellisessä pelissä lauantaina, kun JYP kovan alkunasa ansiosta onnistui viemään vierasvoiton Hakametsästä maalein 4-2.

Muutama viikko sitten Tapparan ja KalPan kohdatessa Hakametsässä Tappara voitti 5-2. KalPa puolestaan voitti alkukaudella Kuopiossa Tapparan 4-3.

KalPasta tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Eetu Luostarinen (9+14=23), juuri harttutempun iskenyt Jaakko Rissanen (8+14=22) sekä ranskalaisnuorukainen Alexandre Texier (6+16=22). Joukkueen paras maalintekijä on 13 kertaa osunut Tommi Jokinen, ja mainittava lukema on myös Alexander Ruutun seitsemän maalia vain 14 pelissä. Pakeista tehokkain on Otto Leskinen, 20 pistettä. Maalissa Denis Godla on ykkönen ja muutama ottelu sitten viimeksi pelannut Jonathan Iilahti kakkonen.

Lauantain pelissä kuopiolaisilla oli monen miehen vieressä punainen loukkaantuneen pelaajan merkki. Sivussa olivat hyökkääjät Kai Kantola, Balazs Sebok, Toni Hyvärinen ja Henri Knuutinen sekä puolustajat Ryan Wilson ja Valtteri Parikka. Sen sijaan Joni Ikonen pääsi lauantaina pelaamaan kauden ensimmäisen pelinsä.

Tapparan Kristian Kuusela on Liigan pistepörssissä neljäntenä tehoin 13+21=34. Kirvesrintojen toiseksi tehokkain on joukkueen ykkösmaalipyssy Niko Ojamäki, jolla on tehtynä 18 osumaa. Otso Rantakarin 22 tehopinnaa on pakeista eniten, mutta aivan erityismaininnan ansaitsee silti Ben Blood, joka 23 pelaamassaan pelissä on paukutellut kaikki omat ennätyksensä uusiksi jäähyennätystä lukuun ottamatta! Hänellä on koossa 4+11=15 pinnaa.

Maalissa Christian Heljanko on aloittanut 15 peliä putkeen. Lauantaina hän joutui jo kuuden minuutin jälkeen tekemään tilaa Niklas Bäckströmille, jolle peliminuutit olivat ensimmäiset sitten joulukuun alun. Pakassa uutena jokerikorttina on nyt myös tšekki Miroslav Svoboda, joka haki viikonloppuna LeKin paidassa Mestiksessä pelituntumaa kahden voiton edestä. Otetaanko perään myös liigadebyytti?

Tapparasta sivussa lauantaina oli edelleen hyökkääjäkolmikko Jere Karjalainen, Jarkko Malinen ja Tomáš Záborský. Heistä viimeksi mainittu saattaa olla mukana jo tällä viikolla. Tuukka Mäntylä kärsii tiistaina vielä viimeisen kolmen ottelun pelikiellostaan.

Kuvat: Mika Kylmäniemi


Hakametsässä tiistaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Tiistain Siipilipputarjous: Paikka E-katsomossa ja 12 kpl siipiä jäähallin Hookissa yhteensä 25 €! Myynti Tapparan toimistolla ja jäähallilla.