Tiistaina Hakametsässä TPS ja Stanley Cup

Tiistai 30.10. 18:30 VS.

Viime viikolla Tappara näki niin Oulun kuin Helsingin, eikä pelannut Hakametsässä lainkaan, mutta huomenna tiistaina Tappara on taas kotikaukalossaan pitkän tauon jälkeen. Vastaansa se saa joukkueen sarjataulukon kärkipäästä, TPS:n.

Tappara ja TPS kohtasivat toisensa vain pari viikkoa sitten Turussa. Siinä vaiheessa syksyä Tappara oli juuri toipumassa Liigan alkamisen tuomasta šokista ja saamassa peliään uomiinsa. Tappara ottikin vierasvoiton Turusta todellisessa maalin pelissä lukemin 1-0.

Sarjataulukossa TPS on kuitenkin vielä Tapparaa selvästi edellä. TPS on toisena viisi pistettä johtavaa Kärppiä perässä ja kymmenen pistettä seitsemäntenä olevaa Tapparaa edellä.

Kirvesrintojen viimeisin peli oli perjantaina Helsingissä IFK:ta vastaan ja päättyi tappioon 0-4. TPS sai vastaansa saman HIFK:n päivää myöhemmin lauantaina Turussa ja voitti 5-2. TPS on voittanut neljä edellistä otteluaan, Tapparalla puolestaan perjantain tappio katkaisi viiden pelin voittoputken.

Tapparan pistetilit eivät siis karttuneet viime pelissä joukkueena eikä myöskään henkilökohtaisilla. Zabo on edelleen joukkueen kultakypärä lukemin 6+10=16, Jarkko Malinen on seuraavana 12 pisteellä, Niko Ojamäki on paras maalintekijä seitsemällä osumalla, ja Otso Rantakarin 10 tehopistettä o neniten pakeista. Maalissa Christian Heljanko on aloittanut jo 15 peliä, Niklas Bäckström yhden.

TPS:n paras pistemies on 6+11=17 kerännyt Ilari Filppula perässään joukkueen paras maalintekijä, jo yhdeksän kertaa osunut Oula Palve. Sisäisen pörssin kolmantena on puolustaja, 13 tehopisteen Ilkka Heikkinen. Maalissa Henrik Haukeland ja Rasmus Tirronen ovat pelanneet alkukauden lähes täysin puoliksi. Viimeksi Tapparaa vastaan torjui Haukeland.

Pakkopoissaolijoiden listalta Tapparasta löytyi viimeksi Jere Karjalainen. Lisäksi Tapparalta jo huomenna puuttuu puolustaja Joonas Järvinen, jonka tilapäisstintti kirvesrinnoissa päättyi. Kokoonpanon ulkopuolelta on kuitenkin valittavissa mm. Valtteri Kemiläinen ja Juho Rautanen. TPS kertoi loukkaantumistilanteestaan, että kokoonpanosta poissa ovat ainakin hyökkääjät Lauri Korpikoski ja Simon Suoranta, puolustajat Elmeri Eronen ja Brandon Gormley sekä maalivahti Henrik Haukeland. Sivussa ovat olleet myös hyökkääjät Kaapo Kakko ja Elias Karvonen, mutta he saattavat palata kaukaloon piankin.

Hakametsässä nähdään tiistaina myös Stanley Cup -voittopokaali, jonka NHL on tuonut mukanaan Suomeen Florida Panthersin ja Winnipeg Jetsin tämänviikkoisia pelejä ajatellen. Tiistaina tarunhohtoinen ja kookas pokaali pääsee kunniapaikalle Tappara Hall of Famen tilaan klo 17.30-18.30.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen


Hakametsässä tiistaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Stanley Cup nähtävissä klo 17.30-18.30!

SiipiTiistain lipulla istumapaikka E-katsomoon ja 12 kpl siipiä hallin Hook-ravintolassa yhteensä 25 eurolla. Siipiliput myynnissä vain toimistolla ja jäähallilla.