Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tiistaina mennään taas Liigaa

Tiistai 13.11. 18:30 VS.

Jääkiekkoliitto on saanut taas osansa, ja puolentoista viikon tauon jälkeen palataan Liiga-pelien kuvioihin. Tapparalla on edessään heti kova kolmen pelin koitos, kaksi matsia vieraissa ja paikallisottelu.

Tiistaina Tapparan matka vie Mikkeliin, jossa vastassa on Jukurit. Se onkin joukkue, jota kirvesrinnat eivät tällä kaudella ole vielä ehtineet kohtaamaan kertaakaan. Viime kaudella Tappara onnistui kaatamaan mikkeliläiset kaikissa keskinäisissä peleissä.

Runkosarjan kolmanneksen täyttyessä Jukureilla ja Tapparalla on sarjataulukossa eroa kaksi pistettä. Tappara on sen verran edellä ja sen sijoitus on kuudes, Jukurit on yhdeksäs. Mutta tosiaan jo tämä yksi peli voi keikauttaa asetelmat toisinpäin.

Kotijoukkue Jukurit oli ennen taukoa todella vahvalla pelipäällä: se oli voittanut neljä peliä putkeen ja viisi kuudesta viimeisimmästä pelistään. Tauolle se lähti vierasvoitolla JYPistä lukemin 3-2.

Tapparakin on voittanut kaksi viimeisintä Liiga-peliään, viimeisimpänä HPK:n Hakametsässä 2-1, mutta maaottelutauon alkupäivinä se kävi pelaamassa Champions Hockey Leaguen pudotuspelejä ja hävisi vieraissa tšekkiläiselle Kometa Brnolle 1-5.

Jukurien tehokkain pelaaja on puolustaja Teemu Suhonen, jolla on kasassa 6+5=11 pistettä. Toisena olevalla Turo Asplundilla ja Julius Vähätalolla on myös kuusi maalia tehtynä. Maalissa Sami Rajaniemi on pelannut noin 60 prosenttia peleistä ja Juhana Aho loput. Tiistain kohtaaminen on myös ensimmäinen kerta, kun Tapparassa tuplamestaruuden voittanut Aleksi Salonen kohtaa vanhan joukkueensa.

Tomáš Záborský teki kauden seitsemännen maalinsa juuri ennen taukoa ja johtaa selkäesti Tapparan sisäistä pörssiä tehoin 7+10=17. Jarkko Malisella on 12 pinnaa, ja Niko Ojamäki on toinen joukkueen seitsemän maalin miehistä. Tehokkain pakki on 2+9=11 kerännyt Otso Rantakari. Maalissa Christian Heljanko on pelannut lähes kaiken. Niklas Bäckströmille on liiennyt tähän mennessä vain puolitoista liigapeliä.

Tauon aikana Tappara vahvisti puolustustaan Liigasta aiemminkin tutulla Ben Bloodilla, joka siirtyi kirvesrintoihin Ison-Britannian sarjan ja CHL:n Cardiff Devilsistä.

Maaotteluhommissa tauon aikana Tapparasta olivat Veli-Matti Vittasmäki, Sami Moilanen, Toni Utunen ja vähemmän pelanneet Kristian Tanus, Pasi Puistola ja Kasper Simontaival. Jukurien edustajina olivat Mikko Kokkonen ja Henri Nikkanen.

Kuvat: Mika Kylmäniemi