Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Tiistaina vieraspeli Kuopiossa

Tiistai 13.2. 18:30 VS.

Runkosarjan loppuun on matkaa kahdeksan ottelua ja runkosarjan hetkeksi katkaisevaan olympiataukoon vain kaksi ottelua. Niistä ensimmäisen Tappara pelaa Kuopiossa vastassaan neljännen kerran tällä kaudella viime kauden finaalivastustajansa KalPa.

Tappara on voittanut KalPan kaikissa aiemmissa tämän kauden keskinäisissä peleissä, joten finaalit mukaan lukien voittoputki KalPaa vastaan on seitsemän pelin mittainen. Tämän kauden peleissä Tappara on voittanut kotonaan 1-0 ja 4-1, ja ainoa Kuopiossa pelattu päättyi voittolaukauskisan jälkeen kirvesrinnoille 3-2.

Tähän otteluun KalPa lähtee kolmen suoran voiton putkessa. Se kaatoi ensin Ilveksen ja sitten KooKoon kaksi kertaa peräkkäin viime viikonloppuna, 4-2 ja 4-3. Sarjataulukossa voittoputki nosti kuopiolaiset kuuden sakkiin juuri tuolle viimeiselle suoralle puolivälieräpaikalle. Se on tasapisteissä SaiPan kanssa mutta voittojen määrällä edellä.

Tapparalla on voittoja putkessa nyt viisi, niistä kolme tosin on tullut jatkoajan kautta. Lauantaina tosin tuli täydet kolme pinnaa nollapelillä, kun Pelicans kaatui Hakametsässä 2-0. Se on sarjassa kolmantena tasapisteissä kakkossijan TPS:n kanssa.

52 pelatun pelin jälkeen KalPan paras pistemies on puolustaja, 7+21=28 kerännyt Mathew Maione. Perässä seuraavat Balazs Sebok 26 pisteessä ja joukkueen maalitykki, 16 osuman Alexander Ruuttu 25 pisteessä. Maalissa Niko Hovinen ja Denis Godla ovat vuorotelleet, viimeisimmän pelin pelasi Hovinen.

Kristian Kuusela johtaa Tapparaa tehoin 9+28=37. Sportista pari peliä sitten siirtynyt ja Tapparassa kaksi syöttöpistettä kerännyt Markus Nenonen on toiseksi tehokkain 32 pisteellä. Hänellä on myös eniten maaleja, 17, vaikkakin Jere Karjalaisen 16 on Tapparassa tehtyjen maalien kärkimäärä. Maalissa Dominik Hrachovina on pelannut kuusi viimeisintä peliä, niistä viimeisimmässä tuli nollapeli.

Tapparasta olympiakisoissa ovat kapteeni Jukka Peltola ja pakkien pistekärki Mikko Lehtonen. Juhani Jasu ja Otso Rantakari ovat loukkaantuneina. Otto Mäkinen pelaa tämän viikon lainalla Jukureissa. KalPasta sairaslistalle oli viime pelissä merkitty Otto Leskinen.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)