Perjantai 25.9. 17:00 VS.

Toinen ottelu lauantaina Rinkelinmäellä ja Hakametsän Playoffs-teltassa

Lauantai 6.4. 17:00 VS.

Finaalipaikan mestästys jatkuu lauantaina, kun Tappara ja HPK siirtävät taistelunsa Hämeenlinnaan Rinkelinmäen kaukaloon. Vuorossa on semifinaalien toinen ottelu, johon lähdetään Tapparan johtaessa voitoin 1-0. Neljä voittoa tarvitaan finaalipaikkaan.

Torstaina pelatussa ensimmäisessä ottelussa nähtiin vähän vastustajan tarkkailua, taktisten otteiden hakemista ja hyvää jääkiekkoa, vaikka vain yksi maali syntyikin. Tomáš Záborský on toistaiseksi ainoa maalin makuun tässä semifinaalisarjassa päässyt.

Jäähyjä ei montaa nähty. Tappara onnistui kerran kolmesta ylivoimamahdollisuudestaan, HPK ei päässyt yrittämään kuin kerran. Maalivahdit onnistuivat erinomaisesti, eikä kummastakaan joukkueesta muutenkaan epäonnistujia löytynyt. Moni pystyy varmasti kuitenkin parantamaan.

HPK joutuu toiseenkin peliin edelleen ilman pelikieltoista Arto Laatikaista. Reservistä siltä löytyy slovakit Filip Krivosik ja Jan Brejcak sekä 13. hyökkääjän tontilta viimeksi mukaan tullut Henri Kanninen. Tappara on pelannut kaikki playoff-pelit samalla kokoonpanolla.

Tappara oli siis parempi ensimmäisessä pelissä, mutta lauantaina edessä on toisenlainen haaste ilemisesti hyvin myydyn katsomon edessä vieraskaukalossa, joka on myös vähän erikokoinen kuin moni muu liigakaukalo. Tappara on pelannut pudotuspeleissä hyvää peliä, mutta jälleen kerran pitää löytää pykälä lisää.

Ottelu näkyy Telian lähetyksenä myös Hakametsän hallin pihassa olevassa Meijoun Playoffs-teltassa isolta screeniltä. Syötävää ja juotavaa on saatavissa, klo 15 aukeaa ovet, puoli viiteen asti pidetään Happy Hour -hintoja ja pelin jälkeen ilohinnat käytössä uudelleen. Telttaan on ilmainen sisäänpääsy. K-18.

Kuvat: Saana Hakala