Toinen semifinaalivoitto jaossa Hakametsässä

Perjantai 6.4. 18:30 VS.

Perjantaina Hakametsässä pelataan Tapparan ensimmäinen kotiottelu semifinaalisarjassa TPS:ää vastaan. Sarjan vierasavaus sujui hyvin, kun Tappara haki Turusta vierasvoiton ja hankki sillä kotiedun sarjaan – jos sellaisilla nyt merkitystä on.

Tappara nousi Turussa kahden maalin takaa voittoon jatkoerässä, lukemat olivat 3-2. Se oli samalla Tapparan ensimmäinen voitto TPS:stä koko kauden aikana. Silläkin seikalla voi henkisesti olla merkitystä, vaikka jokainen peli alkaakin aina tasalukemista.

Sarja-avaus oli odotetustikin tarkkaa peliä, jossa vähän tutkittiin vastustajaa ja katseltiin, mihin suuntaan sarjaa lähdetään viemään. Sarja on pitkä, ja kummankin joukkueen peli kehittyy niin tunne- kuin taktisellakin tasolla. Kummalla se kehittyy paremmin, on vahvoilla.

Avauspelin viidestä maalista neljä syntyi ylivoimalla; Tappara teki kaikki kolme maaliaan TPS-jäähyn aikana. Tappara onnistui pelissä todella isolla prosentilla, kun TPS:llä ei kuitenkaan jäähyjä ollut kuin neljä. Erikoistilannepelaamisen sopeuttamiset vastustajan tekemiseen pelien sisällä ovat jatkossa nekin yhä kasvavassa roolissa.

Tapparan maaleista Henrik Haapala teki kaksi, Juhani Jasu yhden. TPS:n maalit menivät harvemmin osuville puolustajille Jani Forsströmille ja Lucas Ekeståhl-Jonssonille. Maalivahdeista Tapparan Dominik Hrachovina joutui torjumaan kymmenisen kertaa turkulaisten Oskari Setästä enemmän. Kummallakin joukkueella on vielä paljon tehoa “varastossa”. Kumpi saa omista varastoistaan enemmän kentälle?

Playoff-sarjoissa momentumit vaihtelevat, kun kärkijoukkueet ovat niin tasaisia, ettei mitään ylikävelyjä nähdä. Jos perjantaina nähdään taas vierasvoitto, sarja on vähän kuin alussa ja kotietu taas TPS:llä. Jos taas Tappara ottaa voiton kotonakin, se kasvattaa oman momentuminsa jo aika kovaksi ennen nopeasti tulevaa kolmatta ottelua.

Keskiviikkona mentiin melko steriilisti, mutta perjantaina tunne kaukalossa jo taatusti nousee ja maalien edustoilla varmasti haistatetaan hanskaa vastustajan nenillä.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)


Hallissa perjantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:00

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!