Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Torstain ainoa liigapeli Hakametsässä

Torstai 24.1. 18:30 VS.

Torstaina Hakametsässä kohtaavat Tappara ja Lukko, kaksi Liigan top-6 joukkuetta. Kyseessä on joukkueiden neljäs ja samalla viimeinen kohtaaminen tämän kauden runkosarjassa. Tapparalle peli on myös viimeinen ennen viikonlopun Tallinnan-matkaa yhdessä fanien kanssa. Tapausta juhlistetaan jakamalla jokaiselle halliiin tulevalle Tallinkin risteilyetukortti – tuolle fanimatkalle sillä tosin ei pääse!

Kolmesta aiemmasta pelistä Lukko on voittanut kerran sekä Hakametsässä (4-3) että Raumalla (4-2). Niiden pelien välissä Tappara haki Raumalta voiton vl-kisan jälkeen 5-4. Keskinäisten pelien pisteet ovat siis raumalaisten eduksi peräti 7-2.

Kaikkien pelien pisteet laskien Tappara on kuitenkin edellä. Se on kerännyt 77 pistettä ja on taulukossa toisella sijalla. Lukolla pisteitä on 66 ja sijoitus kuudes.

Lukko pelasi torstainakin, joten se pelaa nyt peräkkäisinä päivinä. Torstaina se jäi kotonaan ilman maaleja hävitessään HPK:lle maalein 0-4. Tappara pelasi keskiviikkona ja voitti Hakametsässä KalPan 4-1. Kahdeksasta viime pelistään kirvesrinnat ovat ottaneet seitsemän kertaa täydet kolme pistettä.

Tammikuun kahdeksassa pelissä tehot 3+7=10 kerännyt Kristian Kuusela on Tapparan kultakypärä ja Liigan pistepörssissä neljäntenä. Kokonaissaldo hänellä on 35 pistettä. Niko Ojamäki kamppailee Liigan maalikuninkuudesta ja on nyt kolmen muun kanssa kärkisijalla 19 maalillaan. Niistä hän on tammikuussa tehnyt peräti kahdeksan. Matti Järvinen on noussut joukkueen kolmanneksi parhaaksi pistemieheksi, hänellä niitä on nyt 24, viisi Ojamäkeä vähemmän. Otso Rantakarin 22 pistettä on pakeista eniten.

Keskiviikkona Tapparalla voiton torjui Niklas Bäckström, jolle startti oli ensimmäinen sitten joulukuun alun. Christian Heljanko ehti välissä pelata 15 peliä putkeen. Reilu viikko sitten joukkueeseen hankittu tšekki Miroslav Svoboda on saanut odotella näyttöpaikkaansa. Keskiviikkona hän kävi torjumassa kolmannen peräkkäisen voitto-ottelunsa LeKissä.

Tapparan loukkaantumislista on pidempi kuin pitkiin aikoihin. Koko liigakauden poissa olleen Jere Karjalaisen lisäksi loukkaantuneina keskiviikon pelissä olivat hyökkääjä Jarkko Malinen sekä puolustajat Otso Rantakari ja Juho Rautanen. Lisäksi tiistain pelissä loukkaantui hyökkääjä Sami Moilanen. Puolustajista Tuukka Mäntylä ainakin saadaan takaisin, kun hänen kolmen ottelun pelikieltonsa on nyt päättynyt.

Lukon tilastokärjet ovat kanadalaisia: Justin Danforth on tehopisteissä ykkösenä 34 pisteellään, ja Brandon DeFazio maaleissa ykkönen 14 osumallaan. Heidän välissään sisäisessä pörssissä on Ikurista, tuosta Tampereen Kanadasta, lähtenyt Arttu Ilomäki. Tarmo Reunanen on pakkiykkönen 18 pisteellään. Lukon pakkirosterissa on myös Tapparasta kesken kauden Raumalle loikannut Miska Kukkonen, joka tosin keskiviikkona oli loukkaantuneena. Maalivahdit Lukolla ovat pelanneet suht tasan. Oskari Setäsellä peliminuutteja on enemmän kuin keskiviikkona pelanneella Lassi Lehtisellä.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen


Hakametsässä torstaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Halliin sisään tullessa ovijaossa etukortteja Tallinkin 22 tunnin risteilylle!

Yksitysitilaisuuden vuoksi hallin D-pääty on suljettu. Kulku koko hallin ympäri ei ole torstaina mahdollista.