Perjantai 25.9. 17:00 VS.

Torstaina 60 peliä runkosarjaa täyteen

Torstai 14.3. 18:30 VS.

Runkosarjan 2018-19 viimeinen ottelukierros pelataan torstaina. Tapparan osalta perussarja päättyy Hämeenlinnassa, jossa kohdataan HPK. Tapparalla ei ole varsinaista panosta peliin, HPK:lla sen sijaan on.

Tapparan runkosarjasijoitukseksi on jo varmistunut 2. Samoin sen mahdollisuudet vaikuttaa omaan tulevaan playoff-vastustajaansa tai -ohjelmaansa ovat melko olemattomat. Nyt pidetään vain ryhti suorassa, hoidetaan homma kunnialla loppuun ja valmistaudutaan tältäkin osalta kohti pudotuspelejä.

HPK on sarjataulukossa nyt sijalla viisi eikä se sitä korkeammalle pysty enää nousemaankaan. Sen sijaan sen takana on HIFK pisteen päässä ja Lukkokin kolmen pisteen päässä niin, että tasapisteisiin noustessaan se myös ohittaisi HPK:n useampien kolmen pisteen voittojensa ansiosta. Se siis voisi vielä pudota seitsemänneksi, jolloin se joutuisi aloittamaan jo tulevana viikonloppuna pudotuspelien 1. kierrokselta.

Hyvässä vireessä HPK joka tapauksessa on, sillä se on kymmenestä viime pelistään jäänyt kokonaan ilman sarjapisteitä vain yhden kerran. Tapparan Kerho on voittanut tällä kaudella vain kerran, runkosarjan avausviikonloppuna voittolaukauskisan jälkeen 2-1. Tappara voitti kauden kummatkin Hakametsän-ottelut maalein 2-1 ja 4-1.

Vaikka suurin huomio pistepörssin voittotaistossa ennen viimeisiä pelejä kohdistuu Kärppien Ville Leskiseen ja KooKoon Malte Strömwalliin, jotka ovat kärjessä kumpikin 55 pisteessä, niin kyllä Hämeenlinnassakin pörssivoitton näkemisen mahdollisuuksia on. Siellä nimittäin kohtaavat HPK:n Teemu Turunen ja Tapparan Kristian Kuusela, jotka kumpikin ovat kaksi pistettä kärkikaksikkoa takana. Ihan nappi-ilta tehorintamalla voi tuottaa vielä yllätyksenkin!

HPK:n paras maalintekijä Jere Innala on tehnyt 24 maalia ja Tapparan Niko Ojamäki 23. Hekin ovat maalipörssin kolmas ja neljäs 28 maalia tehneen kärkikaksikon Leskinen & Strömwall takana.

Kerhon ykkösvahti kauden aikana on ollut Emil Larmi, joka kuitenkin on ollut jo jonkin aikaa loukkaantuneena. Torjuntavastuuta on kantanut Antti Karjalainen. Tapparassa on viime viikot vuoroteltu tolppien välissä. Viimeksi tiistaina torjui Niklas Bäckström, mutta koko kauden osalta Christian Heljanko on ollut selvästi enemmän pelannut vahti.

Otso Rantakari on Tapparan ainoa loukkaantuneiden kirjoissa oleva pelaaja. HPK:lta samalla listalla Larmin lisäksi ovat Philippe Cornet ja Janne Lahti.

Kuvat: Saana Hakala