Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Torstaina Hakametsässä huippukamppailu Tappara-Kärpät

Torstai 4.10. 18:30 VS.

Torstaina Hakametsässä pelataan todellinen herkkupala, kun kuluvan vuosikymmenen kaksi suurta kohtaa toisensa ensimmäisen kerran tällä kaudella. Tappara isännöi hallitsevaa mestaria Kärppiä.

Kärpät on suursuosikki myös tälle kaudelle, ja lokakuulle käännyttäessä se on ehtinyt ottaa jo paikan sarjataulukon kärkipäässä. Kärkeen sen on vienyt neljä peräkkäistä voittoa, joissa kolmessa se on pitänyt nollan, viimeisin niistä tuli tiistaina Pelicansista 1-0. Kahdeksasta pelistään Kärpät on jäänyt kokonaan ilman sarjapisteitä vain kerran, silloinkin tappio tuli SaiPalle niukasti 0-1.

Oulussakin kovia pelaajamenetyksiä viime kauden jälkeen oli, mm koko ykkösketju ja kärkipakki, mutta Mika Pyörälän, Atte Ohtamaan, Aleksi Heponiemen, Jasper Lindstenin ja Michal Kristofin menetykset on katsottu paikatuiksi. Siltähän se varsinkin puolustussuuntaan näyttää, kun kahdeksassa pelissä omiin on mennyt vain 10 kiekkoa.

Hyökkäyssuuntaan Kärpistä ei ainakaan vielä ole ihan pistepörssin kärkiä löytynyt, mutta tasaisesti on tehojakin löytynyt. Paluumuuttaja Mika Pyörälä on ollut tehokkain (3+3) ja kuudessa pisteessä (1+5) on myös tulokaspelaaja Heponiemi. Kärppien toinen kolmen maalin tekijä Pyörälän lisäksi on puolustaja Shaun Heshka. Maalissa Veini Vehviläinen on torjunut jo kolme nollapeliä seitsemässä startissaan. Jussi Rynnäs on pelannut yhden pelin.

Tappara otti tiistaina toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi Sportin Vaasassa jatkoajalla 3-2. Sarjataulukossa se on kahdeksan pistettä Kärppiä perässä, kun joukkueet ovat pelanneet 60 pelin runkosarjasta kahdeksan peliä.

Kirvesrintojen kultakypärä Tomáš Záborský on tehoilaan 4+6=10 koko Liigan pistepörssin kärkipaikalla, tai itse asiassa tasapisteissä mutta vähemmillä tehdyillä kakkosena. Jarkko Malisella on seitsemän pistettä ja Niko Ojamäellä neljä tehtyä maalia. Valtteri Kemiläinen on puolustajien pistepörssin ykkönen tehoin 3+3, Otso Rantakari kolmonen pistein 2+4. Maalissa Christian Heljanko on aloittanut kaikki Liiga-pelit alkukaudella. Niklas Bäckströmillä on peliaikaa toistaiseksi puolen pelin verran.

Juho Rautanen teki keskiviikkona paluun kaukaloon loukkaantumisensa jälkeen Mestiksessä LeKin riveissä. Tapparan sairaslistalle jäi hänen paluunsa jälkeen enää hyökkääjä Jere Karjalainen.

Syksyn huippukamppailu alkaa Hakametsässä klo 18.30. Liput Ticketmasterista!

Tero Aalto (Kuvat: Miikka Jääskeläinen)


Hakametsässä torstaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!