Perjantai 25.9. 17:00 VS.

Torstaina mennään taas: Neljäs peli

Torstai 11.4. 18:30 VS.

Torstaina on jälleen se “joka toinen päivä”, kun Tappara ja HPK jatkavat kamppailuaan pääsystä Liigan finaaleihin. Kolme ottelua on pelattu tähän mennessä, kolme kertaa voittajana on ollut kotijoukkue. Nyt pelataan taas Hämeenlinnassa.

Tappara voitti ensimmäisen ottelun 1-0, HPK toisen 4-1, ja tiistaina pelatussa kolmannessa ottelussa mentiin ensimmäistä kertaa sarjassa jatkoerään. Sitä pelattiin vajaat kahdeksan minuuttia ennen kuin Tappara onnistui maalinteossa ja vei voiton maalein 3-2.

Kolmas peli oli Tapparalle kenties vaisuin sarjassa, mutta niin vain se kampesi itsensä voittajaksi. Parannettavaa jäi, mutta selvää myös on, että kun niitä pieniä asioita saadaan tehtyä paremmin, niin iso kuvakin kirkastuu. Pari selvästi erottunutta kehityskohdetta ovat aloitukset, joista HPK voitti noin kaksi kolmesta, sekä turhan jäähyilyn hillitseminen. Tappara otti tiistaina viisi kaksiminuuttista, joista yksikään ei ollut ns. hyvä jäähy, sellainen, jossa vain on pakko rikkoa vastustajaa maalitilanteen estämiseksi. Huolellisuutta kaivataan monessa asiassa lisää, tässä yksi niistä.

Onnistumisten puolella Tapparalla oli alivoimapeli, joka söi kaikki HPK:n ylivoimahaut. Tappara jäi erikoistilannepelaamisessa jopa voitolle tehtyään itse yhden ylivoimamaalin, vaikka mahdollisuuksia oli tarjolla harvemmin. Plussiksi totta kai menee myös sarjan ensimmäiset tasaviisikoin tehdyt osumat ja ylipäätään kolme tehtyä maalia, kun aiemmin oli jääty yhteen.

Tappara teki tiistaina ensimmäistä kertaa playoffeissa ketjumuutoksia ja käytti myös uutta pelaajaa, kun Matias Lehtonen oli nyt kokoonpanossa. HPK:lla oli tuotu Jan Brejcak mukaan puolustukseen, mutta mitä todennäköisemmin hän tekee taas tilaa, kun Arto Laatikaisen pelikielto on kärsitty ja tämä pääsee taas mukaan HPK:n kokoonpanoon.

Taas siis lähdetään parantamaan, kun sarja etenee neljänteen peliinsä. Isoista asioista pelataan, sillä sarja voi olla pelin jälkeen tasan ja kumpikin joukkue vielä kahden voiton päässä finaaleista, tai Tappara voi nousta jo yhden voiton päähän jatkosta ennen seuraavaa kotipeliään. Panoksia on!

Ottelu alkaa Hämeenlinnassa klo 18.30. Tätä ottelua ei näytetä Hakametsän hallin Playoffs-teltassa.

Kuvat: Saana Hakala