TPS ollut Tapparalle paha vastus Hakametsässä

Perjantai 24.11. 18:30 VS.

Perjantaina Hakametsässä jahdataan sarjapisteitä taas ihan kärjen kesken. Terävin ykköskärki puuttuu, mutta kakkonen ja kolmonen, Tappara ja TPS, pisteistä taistelevat. Tapparalla on kuitattavaa joukkueiden ensimmäisen pelin jäljiltä. Varsinkin kun Tappara ei ole kahteen kauteen TPS:ää Hakametsässä kaatanut.

Tappara nimittäin hävisi tuon joukkueiden avauskohtaamisen Turussa peräti 2-6, mikä on kirvesrintojen tasoiselle porukalle isonumeroinen tappio. Turkulaiset olisi mukava pistää aisoihin heti nyt ensimmäisessä mahdollisessa kuittauspaikassa.

Myös Tapparan edellinen peli päättyi tappioon, mikä tosin oli sille ensimmäinen tappio kymmenen pelin voittoputken jälkeen. Tuo tappio tuli Oulussa tiistaina sille ykköspaikan Kärpille, maalilukemat olivat 1-3.

TPS puolestaan voitti tiistaina edellisen pelinsä, vastassa silloin Turussa oli Ilves ja lukemat 4-1. Viimeisissä seitsemässä pelissä tuo voitto oli vasta toinen turkulaisille.

25 runkosarjapelin jälkeen Tappara on yhden pisteen TPS:ää edellä.

Lähihistoriasta löydetään sellainenkin knoppi, että TPS on ollut kova pala Tapparalle varsinkin Hakametsässä. Kahdella edelliskaudella TPS on voittanut kaikki neljä Tampereella pelattua peliä, kahdesti varsinaisella peliajalla, kahdesti voittolaukauskisan jälkeen.

Tiistaina Tapparan ainoan maalin teki Mikko Lehtonen, joka sai osumaansa syötön Otso Rantakarilta. Kaksikko on 12 pisteessä Tapparan tehokkaimmat pakit. Joukkueen paras pistemies on 5+13=18 tehnyt Kristian Kuusela. Jukka Peltola on kahden pisteen päässä joukkueen parhaana maalintekijänä yhdeksällä osumalla. Jere Karjalaisella on kahdeksan maalia.

Maalissa Dominik Hrachovina on pelannut 23 peliä, Christian Heljanko kaksi. Veli-Matti Vittasmäki oli tiistaina sivussa loukkaantuneena.

TPS:n ykköspistemies on 7+17=24 tehnyt konkari Tomi Kallio. Puolustajista Ilkka Heikkisellä on samat 7 maalia ja yhteensä 16 tehopistettä, missä on myös hyökkääjistä Jasper Lindsten. Lindsten ja Eric Perrin ovat tehneet eniten maaleja joukkueesta, kahdeksan. Kallion ja Heikkisen lisäksi tulokas Petrus Palmu on seitemässä osumassa.

Maalivahdeista Oskari Setänen on torjunut 17 pelissä, Rasmus Tirronen 10:ssä. Jasper Lindsten, Jonne Virtanen ja Lauri Pajuniemi on ilmoitettu sairaslistalaisiksi.

TPS on alkukauden aikana vahvistanut rivejään huippulupaus Olli Juolevilla, joka pakin tontiltaan on tehnyt komeasti 5+4 pistettä 13 pelissä. Viimeksi TPS vahvisti rivejään Tapparassakin käväisseellä hyökkääjällä Hannu Kurulla. Puolustaja Miro Keskitalosta luovuttiin puolestaan jo pian alkukauden Tappara-pelin jälkeen.

Ensiummäisessä Tapparan ja TPS:n pelissä kirvesrintoja kurmoottivat pahiten 2+1 tehnyt Heikkinen ja myös kahdesti osunut Lindsten.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)


Hallissa perjantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Black Friday Hakametsässäkin!

Fanituotemyynnissä kaikki tuotteet -15 %, hallin shop auki vielä pelin jälkeenkin.
Restelin myyntipisteissä erätauoilla mustamakkara 1 € (norm, 2,50 €) ja kaikki mustat juomat -50%!