Tiistai 25.2. 18:30 VS.

TPS ollut Tapparalle paha vastustaja

Perjantai 16.2. 18:30 VS.

Tappara ei ole tällä kaudella onnistunut saamaa TPS:ltä vielä yhtäkään sarjapistettä, vaan turkulaiset ovat vieneet kaikki kolme keskinäistä peliä varsinaisen peliajan puitteissa. Perjantaina on neljäs ja runkosarjan viimeinen mahdollisuus TPS-kaatoon.

Yli kahteen kauteen Tappara ei ole TPS:ää onnistunut voittamaan nimenomaan kotiluolassaan Hakametsässä. Peräti viisi viimeisintä Tampereen-peliä ovat kaikki päättyneet TPS-voittoon, kaksi niistä voittolaukauskisan jälkeen.

Huomenna pelin arvoa nostaa kamppailu kakkossijasta. Tappara on nyt sarjataulukossa toisena kaksi pistettä TPS:n edellä. Turkulaisilla on peräti neljä kolmen pisteen voittoa Tapparaa enemmän, joten Tapparan pitääkin pitää vähintään pisteen ero.

Tappara on voittanut kuusi viimeisintä peliään, mutta niistä peräti neljä vasta jatkoajalla tai vl-kisassa. Viimeksi tiistaina sarjaan piirrettiin yksi vl-kisavoitto lisää, kun Tappara voitti KalPan Kuopiossa 2-1.

TPS:llä on viime aikoina ollut ailahtelevampaa voittojen ja tappioiden vaihdellessa. Viimeksi tilille tuli tappio, kun SaiPa kaatoi sen tiistaina Lappeenrannassa 3-1.

Tappara vahvisti rosteriaan viikolla NHL-reissulta palanneella Henrik Haapalalla, mutta toinen asia on sitten se, onko pitkään pelaamatta oleva mies heti käytössä vai hakeeko hän paikkansa rosterissa treenien kautta. Perjantain ottelun jälkeen Tapparalla alkaa nimittäin 10 päivän olympiatauko.

Olympialaisten takia kirvesrinnoista ovatkin jo sivussa Jukka Peltola ja Mikko Lehtonen. Molemmilta joukkueilta olympiatiimissä mukana ovat myös huoltajat, Antti Muurila ja Aki-Petteri Berg. Loukkaantuneina Tapparasta ovat Otso Rantakari ja Juhani Jasu.

Tapparan parhaana pistemiehenä jatkaa 9+28=37 kerännyt Kristian Kuusela. Perässä on Sportin peruina massiivisen maali- ja pistesaaliin mukanaan kirvesrintoihin tuonut Markus Nenonen, joka on pelannut nyt kolme peliä uudessa joukkueessaan. Seuraavaksi tehokkaimpia perjantaina Hakametsässä olijoita Tapparassa ovat Otto Rauhala ja Jere Karjalainen. Maalissa jo pidemmän putken on torjunut Dominik Hrachovina.

TPS:n kultakypärä on ainoana Liigassa Kärppien ja JYPin pelaajien pistepörssidominointiin kiilaa lyövä Tomi Kallio, jolla on kasassa 14+34=48 pistettä. Perässä seuraavat Ilari Filppula ja Eric Perrin. Uutena miehenä TPS:ään Jukureista juuri siirtynyt Zach Budish tehnee perjantaina TPS-debyyttinsä. Maalissa peliaikaa on riittänyt viime aikoina sekä Oskari Setäselle että Rasmus Tirroselle.

Tappara siis aloittaa olympiataukonsa tämän pelin jälkeen. TPS:llä on edessäään vielä launtaikierroksen matsi Lukkoa vastaan.

Tero Aalto (Kuvat: Saana Hakala)


Hallissa perjantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!