Turkuun samoilla miehillä kuin eilenkin

Lauantai 9.9. 18:30 VS.

Liigan runkosarja on vauhdissa, ja vauhti tarkoittaa sitä että pelataan paljon ja usein. Eilisen avauskierroksen jälkeen kaukaloon hypätään heti tänään. Tappara matkustaa paikallispelinsä jälkeen Turkuun, jossa vastassa on eilen Raumalla ollut TPS.

Kummankin eilisessä pelissä nähtiin nollapeli. Tapparan pelissä sen pelasi Dominik Hrachovina, kun Ilves kaatui 3-0. TPS puolestaan jäi itse nollille, kun se hävisi, tosin vasta jatkoajalla, Lukolle 0-1. Aika lähellä nollapeliä oli siis TPS:n maalivahti Oskari Setänenkin.

TPS:llä ei siis tehopelaajia avauspelissä vielä löytynyt vaan kauden avausmaali odottaa vielä itseään. Tapparasta Valtteri Kemiläinen, Jukka Peltola ja Otso Rantakari saivat kauden maalitilinsä auki heti ensimmäisessä pelissä. Matti Järvinen keräsi eniten tehopisteiutä kahdella maalisyötöllään.

TPS:n muutokset viime kaudesta

TPS oli viime kaudella runkosarjan toinen Tapparan jälkeen, mutta putosi vähän yllättäen jo puolivälierissä HIFK:lle. Sen jälkeen joukkueessa on vaihtunut valmennusjohto, jossa päävalmentajatulokas Kalle Kaskinen jatkaa Ari-Pekka Selinin työtä. Valmennuskaksikon lisäksi viime kauden joukkueesta poissa ovat mm. Erik Thorell, Dave Spina, Curtis Hamilton, Jerry Ahtola, Harri Tikkanen ja Aleksandar Georgijev.

Uusia miehiä TPS:ään on tullut suht maltillisesti. Heistä nimekkäin on paluumuuttaja Ilari Filppula. Samasta Ruotsin-suunnasta, mutta kakkostasolta Turkuun hankittiin myös hyökkääjä Erik Nyström ja puolustaja Lucas Ekeståhl-Johnsson. Toiseksi maalivahdiksi tuli Mestiksestä Rasmus Tirronen, ja hyökkäykseen Kanadan juniorisarjasta lupaava Petrus Palmu.

Tärkeintä TPS:n rosterissa on tietenkin kokeneiden pelaajien jatkot. Henrik Tallinder, Tomi Kallio, Ilkka Heikkinen ja Eric Perrin muodostavat vankan tukijalan, josta nuorempienkin on hyvä ponnistaa.

Tapparan lailla TPS:kin osallistuu CHL:ään. Se hävisi ensin vieraissa tšekkiläiselle HC Mountfieldille ja sveitsiläiselle SC Bernille, mutta voitti ne molemmat kotikaukalossaan.

Kokoonpanot

TPS:llä ei ainakaan avauspeliinsä ollut mainittavia loukkaantumishuolia. Tapparasta tänäänkin ovat sivussa edelleen toipilas Jan-Mikael Järvinen ja NHL-leirillä oleva Niko Mikkola. Tappara ei tee kokoonpanoonsa mitään muutoksia perjantain peliin verrattuna.

71 Kristian Kuusela – 70 Jarno Kärki – 20 Niko Ojamäki
67 Tomáš Záborský – 11 Matti Järvinen – 81 Jukka Peltola
42 Otto Rauhala – 91 Tyler Redenbach – 26 Jere Karjalainen
68 Joona Luoto – 61 Juhani Jasu – 17 Teemu Nurmi

4 Mikko Lehtonen – 13 Valtteri Kemiläinen
33 Veli-Matti Vittasmäki – 9 Aleksi Salonen
23 Aleksi Elorinne – 52 Otso Rantakari
5 Jere Rouhiainen

49 Dominik Hrachovina
(30 Christian Heljanko)

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)