fbpx

Tuttu paikallispeli avaa Hakametsän Liiga-kauden

Otteluraportin tarjoaa:
Ilves
Tappara
pe 13.9. klo 18:30

Neljä suomalaisjoukkuetta on ehtinyt jo aloittaa pelikautensa Mestarien liigassa pari viikkoa sitten, torstaina viime kevään Liiga-finalistit avasivat pistepelaamisen kotimaisen Liigankin parissa, ja perjantaina kehiin hyppäävät vihdoin kaikki muutkin. Tampereella se tarkoittaa paikallisottelua Tapparan ja Ilveksen kesken, niistä jälkimmäinen toimii avauspelin koti-isäntänä.

Ilves pelasi erinomaisen harjoituspelikauden, jossa se kuudesta pelistä voitti neljä ja toinen tappioistakin tuli vasta voittolaukauskisan jälkeen. Se kaatoi harjoituspeleissään mm. kolme viime kauden neljästä semifinaalijoukkueesta, vain Kärppiä se ei kohdannut. Mestari-HPK kaatui 5-2, nelos-HIFK 6-4, ja varmasti kaikkein makoisimmin pronssi-Tappara peräti 7-2.

Kun Ilves oli pitkästä aikaa myös siirtomarkkinoilla selvänä voittajaosapuolena saatuaan hankittua riveihinsä hyvänikäisiä ja vähän menestyneitäkin pelaajia kuten Robert Leinon, Jasse Ikosen ja Kalle Maalahden sekä ison tukun nuoria NHL:n varauskirjoihinkin kevanneita lupauksia kuten Matias Maccelli, Santeri Hatakka, Lassi Thomson ja Antti Saarela, niin Ilvestä on monien vuosien tauon jälkeen nosteltu ennakkopuheissa jopa ihan Liigan kärkikahinoihin saakka. Ennakoinnille selkärankaa antaa myös erinomainen maalivahtikaksikko Lukáš Dostál ja Ville Kolppanen.

Harjoituspeleissä Ilveksen tehokkain oli 18-vuotias Maccelli, tosin hyvin isolta osin sen takia, kun tuli iskeneeksi yhdessä ottelussa Tapparan verkkoon peräti neljä maalia; yhteensä pisteitä 4+3 viidessä pelissä. Leino, Maalahti, Ikonen ja “vanhemmasta kaartista” Eemeli Suomi, Topias Haapanen ja Teemu Lepaus olivat myös pistetilastoissa hyvin näkyvillä.


Charles Bertrand ja Tyler Morley ovat olleet vahvoja kauden ensimmäisissä peleissä.

Tapparakin paperilla viime kautta vahvempi

Tappara aloitti harjoituspelikautensa edellä mainitulla murskatappiolla Ilveksellä ja nikotteli sen jälkeenkin vielä muutaman pelin, kunnes löysi tahtipuikon CHL-pelien edetessä. Kaikkiaan Tappara ehti pelata ennen Liigan alkua kolme harjoituspeliä ja neljä peliä Mestarien liigassa voittaen kolme peliä ja häviten neljä. Nousujohteisuus peliotteissa oli kuitenkin selkeä.

Myös kirvesrinnoissa uudet miehet ovat esiintyneet varhaiskaudella hyvin. Charles Bertrand on tehnyt kuusi maalia seitsemässä pelissä, Tyler Morleylla on tehot 2+6 yhtä monessa pelissä, Olavi Vauhkonen on maalannut kolme kertaa.

Noiden kolmen mainitun lisäksi uusia Tappara-liigapelaajia ovat hyökkääjä Patrik Virta, puolustaja Alexander Ytterell ja maalivahti Michael Garteig. Myös Tappara kuului siirtomarkkinoilla vahvistuneisiin joukkueisiin, ja kuuluu taas kerran kauden suosikkeihin, kun entisestä menestyneestä rungostakin on kuitenkin valtaosa jäljellä.

Viime kaudella tiukka paikallistaisto

Tappara on ollut kaupungin paikallissarjan ykkönen koko 2010-luvun ajan, yhdeksän vuotta putkeen. Muutaman melko murskaavankin keskinäisten pelien saldon jälkeen viime kaudella kaupungin herruus ratkesi vasta kuudennessa ja viimeisessä paikallispelissä. Ennen viimeistä peliä Ilves johti pisteissä 8-7, mutta Tappara nappasi viimeisestä matsista kolme pinnaa ja piti valtikan.

Perjantaina aletaan kirjoittaa uuden kauden paikallista pelihistoriaa lukemista 0-0. Ilvekseltä puuttuu ainakin NHL-leirillä oleva maalivahti Dostál, Tapparalta sentteri Jarkko Malinen. Muista kokoonpanoissa olijoista ja olemattomista opimme pelipäivänä puolenpäivän jälkeen.

Kuvat: Arno Hämäläinen