fbpx

Vaasan jälkeen se alkoi, Vaasaan se saa päättyä

Otteluraportin tarjoaa:
Sport
Tappara
la 29.12. klo 17:00

Tappara pyrkii katkaisemaan tappioputkeaan tänään samassa paikassa, missä se viimeksi on voiton ottanut. Reilut pari viikkoa sitten Tappara voitti Sportin Vaasassa 6-3, mutta sen jälkeen tilille on tullut viisi tappiota. Tänään ollaan taas Vaasassa.

Ei Sportkaan ole kolmen pisteen voitoilla mässäillyt, vaan edellisestä on jo kolme viikkoa. Se on kuitenkin tehnyt sitkeitä nousuja tappioasemista jatkoajoille ja ottanut pisteitä sieltä ja täältä ja myös voittanut noita jatkoaikapelejään. Eilen se tosin hävisi hyvän nousun jälkeen jatkoajalla HPK:lle Hämeenlinnassa 4-5.

Tapparan viides peräkkäinen tappio tuli eilen Hakametsässä Kärppiä vastaan 1-5. Näissä viidessä tappiossaan Tappara on tehnyt yhteensä vain kahdeksan maalia. Sarjataulukossa se on valahtanut tappioiden myötä jo viidennelle sijalle, eikä kuuden parhaan joukosta putoamiseenkaan ole matkaa kuin piste. Sport on yhdeksäntenä Tapparaa kuusi pistettä perässä.

Joukkueiden kolmesta keskinäisestä pelistä tällä kaudella Tappara on voittanut kaikki kolme: Hakametsässä 3-0, Vaasassa ensin jatkoajalla 3-2 ja sitten tuo parin viikon takainen 6-3.


Juho Rautaselle on riittänyt pelikomennuksia Tappara-paidassakin viime aikoina.

Tappara on kokoonpanonsa suhteen harvinaisen moniloukkaantumisessa tilassa. Sivussa ovat jo pitkään poissa olleet Jere Karjalainen, Matias Lehtonen ja Veli-Matti Vittasmäki ja listalle on nyt liittynyt myös Tomáš Záborský. Kun Toni Utunen ja Sami Moilanen ovat nuorten MM-kisoissa, niin kokoonpanolaarin pohjia aletaan kohta jo raapia. Lisähuolta aiheuttaa mahdolliset lisäkurinpitotoimet Valtteri Kemiläisen eilen saamasta huitomisjäähystä.

Sportin pakeista Jyri Niemi oli viimeksi loukkaantuneena ja Colby Robak puolestaan on jo tuomittu pelikieltoon. Joukkueen kultakypärä on Olavi Vauhkonen, 11+16=27 ja paras maalintekijä Roope Talaja 14. Heidän lisäkseen Antti Kalapudas ja Aleksi Ainali ovat rikkoneet kymmenen maalin rajan.

Tapparan pistekärjessä ovat Záborský ja Kristian Kuusela, 10+13=23. Kymmenen maalin miehiä ovat lisäksi Jarkko Malinen ja Niko Ojamäki.

Maalivahdeista enemmän pelannut Christian Heljanko on torjunut myös kaikki Sport-pelit, niissä siis yksi nollapeli. Sportin kassareista Mika Järvinen on pelannut kaikissa Tappara-peleissä, vaikka Sami Aittokallio olikin viimeksi aloittavana maalivahtina.

Kokoonpanot julkaistaan klo 13. Silloin tiedettäneen myös Kemiläisen mahdollisesta pelikiellosta.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)