Vastassa kymmenen perkkäisvoiton Kärpät

Keskiviikko 24.10. 18:30 VS.

Tappara pelaa tällä viikolla kaksi vierasottelua, joista ensimmäinen pelataan Oulussa hirmuisessa vireessä olevaa hallitsevaa mestaria Kärppiä vastaan. Kärpät on ottanut jo kuuden pisteen karkumatkan sarjataulukon kärjessä.

Kärpät aloitti kauden hieman takellellen eikä saanut neljästä ensimmäisestä pelistään kuin kaksi kahden pisteen voittoa voittolaukauskilpailujen jälkeen. Tappioita tuli yksi varsinaisella peliajalla ja yksi jatkoajalla. Niiden jälkeen onkin tullut peräti 10 täyttä kolmen pisteen pottia. Listaan voi lisätä myös kaksi voittoa CHL:ssä – tosin niissä sentään tuli yhden pisteen menetys, kun voitto ei irronnut vielä varsinaisella peliajalla. Oululaisten viimeisin peli oli SaiPan murskaaminen lauantaina maalein 6-1.

35 pistettä 36 mahdollisesta on hurja saldo. Kotonaan Kärpät on päässyt pisteille kaikissa peleissään. Ainoat pistemenetykset tulivat KalPaa vastaan, kun Kuopioon lähti kaksi pinnaa ja Kärpille jäi vain yksi. Kauden ainoat nollaan pisteeseen jäämiset ovat olleet Liigassa SaiPaa vastaan vieraissa 0-1 ja CHL:ssä vieraissa THOMAS SABO Ice Tigersia vastaan 3-4.

Tapparan Kärpät kukisti Hakametsässä lokakuun alussa maalein 4-2.

Myös Tappara on päässyt hyvään vireeseen tuon Kärpät-tappionsa jälkeen. Sen jälkeen se on ottanut viidestä peräkkäisestä Liiga-pelistä pisteitä ja voittanut neljä viimeisintä täysin pistein. CHL mukaan luettuna kolmen pisteen voittoja on nyt peräkkäin kuusi. Viimeisin voitto on lauantailta, kun Sport kaatui maalein 3-0. Liigan sarjataulukossa Tappara on noussut kuudennelle sijalle ja on 13 pistettä Kärppiä perässä.

Kokenut paluumuuttaja Mika Pyörälä on ollut Kärppien tehokkain alkukaudella; hänellä on koossa 8+8=16 ja Liigan pistepörssissä kolmas sija. Aleksi Heponiemi puolestaan on Liigan tehokkain alle 20-vuotiaiden pelaajien Red Bull -kypärän kantaja; hänellä pisteitä 4+9=13. Pakeista Shaun Heshka mahtuu pakkipörssin tehokkaimpaan viisikkoon yhdeksällä pisteellään. Maalissa Veini Vehviläinen on saanut kantaa vastuuta ja Jussi Rynnäs on pelannut vasta kolme peliä – niistäkin tosin yksi on nollapeli. Vehviläisillä nollia on jo neljä. Kärpät on ollut todella tehokas molemmissa kenttäpäädyissä.

Tapparan kultakypärä Tomáš Záborský on Liigan pistepörssissä Pyörälän perässä neljäntenä tehoin 6+10=16. Kuudella tehdyllä maalila hänen perässään sisäisessä pörssissä seuraavat Jarkko Malinern (12 pistettä) ja Niko Ojamäki (10 pistettä). Liigan pakkien pistepörssin tasaisessa kärjessä Valtteri Kemiläinen on tällä hetkellä kolmas ja Otso Rantakari kuudes, kummallakin on yhdeksän tehopistettä. Maalissa Christian Heljanko on pelannuty puoltatoista peliä lukuun ottamatta kaikki pelit. Viime pelissä tuli kauden toinen nollapeli.

Muutoksina edelliseen kohtaamiseen verrattuna Tapparan rosteriin on tullut lisänä puolustaja Elias Fälth. Kärpillä ei uusia hankintoja ole tehty. Miska Humaloja ja Sami Anttila olivat viimeisimmässä ilmoituksessa loukkaantuneiden listalla Kärpistä ja Niklas Bäckström Tapparasta.

Kuvat: Mika Kylmäniemi