Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Vauhkonenkin mukana juhlistamassa KalPan pitkää taivalta

Lauantai 26.10. 18:30 VS.

Tänään Tapparan matka vie Kuopioon juhlistamaan KalPan 90-vuotissynttäreitä. Viime vuosina Tappara onkin ollut lähes vakiovieras näissä juhlamatseissa eikä tämäkään jää ainoaksi tällä kaudella. Tänään kaikkien juhlallisuuksien jälkeen ottelu alkaa vasta klo 18.30.

KalPan kausi uuden pävalmentajan Tommi Miettisen alaisuudessa ei ole lähtenyt ihan ruusupuskilla käyntiin. 16 ottelun jälkeen kuopiolaiset ovat sarjassa kolmanneksi viimeisenä muutaman pisteen viimeisen pudostuspeliviivan alla. Se on hävinnyt nyt neljä ottelua peräkkäin ja viimeksi eilen perjantaina Oulussa Kärpille peräti 1-7.

Miikka Pitkänen on KalPan kultakypärä tehoilla 4+8=12. Aleksi Klemetti on tehnyt eniten maaleja, kuusi, ja on pörssikakkonen yhdeksällä pisteellä. Tapparasta siirtynyt Matti Järvinen on seuraavana kahdeksassa pisteessä. Maalissa Eero Kilpeläinen on ykkösvahti ja kakkosena ovat käyneet niin Henri Kiviaho kuin Samu Perhonenkin. Eilen Kärppä-ryöpytyksessä tolppien välissä kävivät niin Kiviaho kuin Kilpeläinenkin.

Janne Keränen, Ryan Wilson, Valtteri Parikka ja Samu Perhonen ovat listattuna loukkaantuneiksi. Eilen Ari Gröndahl pakkasi kimpsunsa Kuopiosta ja siirtyi takaisin Vaasan Sportiin.

Tapparan pelillinen käyrä on näyttänyt lievästi alaspäin jo pidempään, vaikka pisteitä onkin tullut jatkuvasti ennen eilistä. Eilen tuo 15 pelin pisteputki katkesi, kun Ilves voitti kauden toisen paikallispelin 2-1. Tappiossa toivottavasti on uusi siemen myös uuteen nousukauteen kirvesrinnoillekin, jotka edelleen johtavat sarjaa 39 pisteellään. Kärpät on kuitenkin jo aivan niskavilloissa kiinni.

Tänään Kuopioon Tappara saa kaivattua vahvistusta, kun 13 peliä sivussa ollut Olavi Vauhkonen pääsee vihdoin takaisin askiin. Hän ottaa kokoonpanosta Patrik Puistolan paikan. Jarkko Malinen on nyt Tapparan ainoa toipilas, kun Toni Utunenkin pääsi avaamaan liigakautensa eilen. Utuselle tulikin heti käyttöä, kun Tuukka Mäntylän pelikiellon lisäksi eilen oli poissa ja on edelleen tänäänkin Ben Blood.

Vähän nikotelleen hyökkäyspelitahdin myötä Tapparan pistepörssijohto on enää kahden pelaajan varassa. Kristian Kuusela on ykkösenä pistein 8+12=20, Tyler Morley kakkosena 7+10=17. Toki kymmenen parhaan liigapistemiehen joukkoon mahtuu edelleen peräti viisi kirvesrintaa, että ei tässä nyt ihan heikosti mene! Maalissa torjui eilen Michael Garteig ja tänään on taas Christian Heljangon vuoro.

Tapparan kokoonpano KalPan 90-vuotisjuhlaottelussa:

71 Kristian Kuusela – 86 Tyler Morley – 9 Charles Bertrand
76 Anton Levtchi – 11 Patrik Virta – 20 Niko Ojamäki
96 Sami Moilanen – 42 Otto Rauhala – 26 Jere Karjalainen
70 Matias Lehtonen – 61 Juhani Jasu – 23 Olavi Vauhkonen

33 Veli-Matti Vittasmäki – 4 Teemu Suhonen
50 Jere Rouhiainen – 13 Valtteri Kemiläinen
15 Toni Utunen – 91 Alexander Ytterell
14 Hugo Haš

30 Christian Heljanko
(34 Michael Garteig)

Pääkuva: Arno Hämäläinen


Ottelukooste

Lehdistötilaisuus