Vielä kerran Suomi100-ottelu

Tiistai 5.12. 18:30 VS.

Tappara pelaa vuoden neljännen Suomi 100 -juhlaottelun tiistaina Lahdessa. Kaksi se on isännöinyt, yhden tammikuussa ja yhden lauantaina, viime perjantaina se oli HPK:n vieraana sellaisessa, ja huomenna on vuorossa Pelicansin isännöintivuoro.

Huominen Lahden-ottelu on pienen ottelumuutoksen tulos, kun alunperin Tapparan piti olla Lahdessa lauantaina. Huomenna Pelicansin vieraana oli tarkoitus olla JYPin, mutta CHL-pelien mentyä miten meni, JYP pelaa huomenna sitä sarjaa, ja Lahden liigapelit vaihdettiin päikseen Tapparan ja JYPin kesken.

Pelicans veti sarjassa pitkän suvantovaiheen, jossa se voitti vain yhden pelin kymmenestä, mutta viimeisimmät kaksi peliään se on taas voittanut. Viimeksi lauantaina se voitti Lappeenrannassa SaiPan voittolaukauskilpailun jälkeen 5-4. Sarjataulukossa se valahti alemmalle pudotuspeliviivalle, mutta on vielä sen päällä kymmenentenä.

Tappara on myös tullut takaisin voittajaksi pienen heijausliikkeen jälkeen. Sen 10 pelin voittoputki kääntyi ensin neljän pelin tappioputkeksi – jossa tosin kaksi niistäkin tuotti yhden pisteen kummatkin – mutta viime viikonloppuna se otti taas kaksi puhdasta voittoa kaatamalla perjantaina HPK:n vieraissa ja lauantaina Lukon Hakametsässä maalein 4-2. Taulukossa se nousi taas toiselle sijalle seitsemän pisteen päähän Kärpistä.

Pelicans ja Tappara ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella; kumpikin on voittanut kotiottelunsa. Pelicans voitti Lahdessa voittolaukauskisan jälkeen 2-1, Tappara voitti Tampereella 3-0. Kolme edellistä keskinäistä peliä Lahdessa ovat kaikki päättyneet Pelicansin voittoon vl-kisassa tai jatkoajalla.

Lahtelaisten Iikka Kangasniemi on noussut koko Liigan pistepörssin viidenneksi tehoin 13+13=26. Hänet valittiin myös Liigan marraskuun parhaaksi pelaajaksi. Kymmenisen peliä muita vähemmän pelannut Jesse Saarinen on toiseksi paras pistemies 18 pisteessä. 17 pinnassa ovat 11 maalia tehnyt Miska Siikonen sekä Aleksi Rekonen. Maalin suulla Janne Juvosella on 17 peliä, Joona Voutilaisella 14. Juvonen pelasi kaksi viimeisintä voittopeliä viime viikolla.

Tappara-maalilla Christian Heljanko pelasi myös viime viikonloppuna kaksi peräkkäistä peliä ensimmäistä kertaa lyhyellä Liiga-urallaan ja voitti ne molemmat. Heljangolla on yhteensä viisi peliä, Dominik Hrachovinalla 25. Kirvesrintojen kultakypärä on 5+17=22 tehnyt Kristian Kuusela. Joukkueen parhaaksi maalintekijäksi nousi vikonlopun neljällä osumallaan Jere Karjalainen, jolla on nyt yhteensä 12 maalia.

Veli-Matti Vittasmäki on ollut sivussa Tapparan kokoonpanosta nyt kuusi peliä. Pelicansin viimeiselle sairaslistalle oli merkitty puolustajat Juha Leimu, Jordan Rowley, Stefan Lassen ja Roni Rukajärvi sekä hyökkääjät Jonne Jantunen ja Arttu Heikkinen.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)