Perjantai 21.2. 18:30 VS.

Vierasvoiton metsästyksessä Oulussa

Torstai 28.12. 18:30 VS.

Tapparan vuosi vaihtuu vierasotteluiden parissa, sillä nyt on edessä neljän vierasmatsin putki vuodenvaihteen molemmin puolin. Ensimmäisessä niistä pelataan jopa runkosarjan voitosta, kun Tappara matkustaa Ouluun sarjakärki Kärppien vieraaksi.

Tietenkään runkosarjavoitto ei torstaina ratkea, ja Kärppien ja Tapparan lisäksi myös ainakin TPS on mukana kisassa, mutta iso ottelu Oulussa nähdään myös runkosarjataistossa. 35 pelin jälkeen Kärpät johtaa sarjaa ja on kuusi pistettä kolmantena olevaa Tapparaa edellä. Välissä on vielä TPS kaksi pinnaa Tapparan edessä. Pelejä on edessä vielä paljon, mutta onhan siinä iso ero, onko pelin jälkeen matkaa Kärppien ja Tapparan välissä yhdeksän vai kolme pistettä.

Kärpät ei ole viime peleissään ollut hyvässä vireessä, sillä se on hävinnyt kolme viimeisintään. Pelicansia ja JYPiä vastaan Kärpät teki yhteensä vain yhden maalin ja jäi ilman sarjapisteitä, ja tiistaina Kuopiossakin se oli kahden erän jälkeen 0-5 -tappiolla. Siellä kuitenkin nähtiin melkoinen nousu, kun Kärpät päätöserässä nousi viiden maalin takaa tasoihin, mutta hävisi lopulta jatkoajalla 5-6.

Tappara palasi joulun jälkeen voittamalla Ilveksen paikallispelissä maalein 4-2. Viimeisissä yhdeksässä pelissään Tappara on vain kerran jäänyt ilman sarjapisteitä.

Kauden keskinäisissä huippuotteluissa kumpikin on voittanut kotiottelunsa. Tappara voitti Hakametsässä 2-1, Kärpät pisti Raksilassa maalilla paremmaksi tehtyään 3-1 tyhjiin.

Kärppien Julius Junttila jatkaa Liigan pistepörssin kärjessä tehoin 9+30=39. Niistä 2+2 syntyi tiistaina Kuopion hurjassa kolmannen erän takaa-ajossa. Liigan maalipörssin kärjessä on 18 osumaa tehnyt Charles Bertrand. Tämän kaksikon lisäksi ketjun kolmantena lenkkinä on Mikael Ruohomaa. Kolmikko miehittää puolia paikkoja pistepörssin top kuudesta.

Tapparan kultakypärä on 5+18=23 tehnyt Kristian Kuusela, mutta loistavaa tammikuuta pelaava Jere Karjalainen on noussut jo parin pisteen päähän. Karjalaisen 15 maalia on Liigan kolmanneksi kovin lukema. Tiistaina tehokkaimpana hääri kaksi maalia iskenyt puolustaja Mikko Lehtonen, joka nousi samalla kirvesrintojen tehokkaimmaksi pakiksi.

Maalivahdeissa Kärpissä ottelumäärät ovat 26-12 Veini Vehviläisen eduksi, toisena kassarina on Jussi Rynnäs. Kumpikin heistä on pelannut kerran Tapparaa vastaan – Rynnäs hävisi, Vehviläinen voitti. Tapparassa Dominik Hrachovina on pelannut molemmat Kärppä-pelit. Koko kauden ottelumäärissä hän johtaa Christian Heljankoa 26-7. Tappara ei muuten ole kertaakaan joutunut vaihtamaan maalivahtiaan kesken pelin, kun Kärpillä vaihtoja on ollut kolme.

Kärpistä Jari Sailio on pelikiellossa torstaina ja Rasmus Kupari nuorten MM-kisoissa. Puolustaja Shaun Heshka on lisäksi kurinpitokäsittelyssä tiistain pelistä, kurinpitopäätös saataneen pelipäivänä. Tappara on muuten terve, mutta tiistaina pahasti mailasta näpeilleen saaneen Aleksi Salosen tilanne on epävarma.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)