Perjantai 25.9. 17:00 VS.

Viides peli ja katkon paikka

Tapparan ja HIFK:n välieräsarja on edennyt viidenteen peliinsä ja ensimmäiseen, jossa sarja on mahdollista lopettaa. Tappara on ottanut aiemmista peleistä kolme voittoa ja HIFK yhden, joten seuraavalla voitollaan Tappara on Liigan finalisti.

HIFK jäi maanantaina neljännessä pelissä toisen kerran sarjassa ilman maaleja. Tappara piti sen lähes kokonaan ilman maalintekopaikkoja, eikä Dominik Hrachovina joutunut torjumaan kuin 15 kertaa. Vastustajan pitämistä poissa tekopaikoilta helpotti se seikka, ettei Tappara saanut pelissä yhtäkään jäähyä.

Sarja on toistaiseksi ollut siinä mielessä oikeudenmukainen, ettei ryöstövoittoja ole nähty. Kaikissa peleissä paremmin pelannut on voittanut, pari kertaa toki marginaalit ovat olleet varsin pieniä. Se laittaa paineet keskiviikkona selkä seinää vasten pelaavalle HIFK:lle, joka ei ole kyennyt kokonaiskuvassa olemaan vastustajaansa parempi. Nyt sen täytyy finaaleihin päästäkseen olla parempi kolmessa ottelussa peräkkäin.

Tapparan ainoa tappio sarjassa on tullut pelissä, missä sen lataus ei ollut välieräpelien vaatimusten tasolla. Silloinkin tappio tuli erikoistilannemaalien kautta, vaikka peli olisi voinut kallistua myös kirvesrinnoille. Tilastot, aiemmat pelit ja ylipäätään sarjan tämänhetkinen asetelma tekevät Tapparasta taas selvän ennakkosuosikin viidenteen peliin. Se ei voi kuitenkaan nojata menneisiin suorituksiin, vaan sen pitää kentällä osoittaa olevansa parempi myös tässäkin pelissä.

HIFK:lla ei ole muuta mahdollisuutta kuin heittää ihan kaikki peliin siirtääkseen ratkaisua ottelu kerrallaan eteenpäin. Jos se voittaa keskiviikkona, heti torstaina pelataan Helsingissä.

Jos Tappara voittaa keskiviikkona, se pelaa seuraavaksi finaaleissa.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)