fbpx

Voitoilla avanneet vastakkain Porissa keskiviikkona

Otteluraportin tarjoaa:
Ässät
Tappara
ke 18.9. klo 18:30

Liigan avausviikonloppu on pelattu ja nyt siirrytään pikkuhiljaa viikkorutiiniin, jota jatketaankin sitten maaliskuulle saakka. Nyt mennään kauden ensimmäistä kolmen ottelun viikkoa. Tappara pelaa kaksi ensimmäistä viikon peleistään vieraissa. Huomenna pelataan Porissa.

Keskiviikkona Porissa kohtaakin kaksi joukkuetta, jotka selvisivät avausviikonlopusta kahdella voitolla. Ässät voitti ensin Lukon 2-1 ja perään vielä TPS:n 3-1, kun taas Tappara kaatoi Ilveksen 5-4 ja JYPin 4-3, niistä jälkimmäisen jatkoajalla. Tapparalla on siis yksi piste täyden potin Ässiä vähemmän.

Viime kaudella Liigan jumboksi jäänyt Ässät on laittanut pakkansa uusiksi kesän aikana. Uuden päävalmentajan Ari-Pekka Selinin valmennusryhmän lisäksi pelaajiakin on tullut reilun puolen joukkueen verran. Maalissa on uusi ja tasokas kaksikko Daniil Tarasov – Sami Aittokallio, puolustuksessa uusina miehinä ovat mm. kevään HPK-mestari Markus Niemeläinen ja Ruotsin kakkostasolta tulleet Simon Åkerström ja Jakob Stenqvist, ja hyökkäyksessäkin uutta iskuvoimaa odotetaan pääosin Ruotsista siirtyneiltä Spinkin kaksosilta Tysonilta ja Tylerilta sekä Edwin Hedbergiltä.

Ässät päästi kahdessa voittopelissään vain kaksi maalia, yhden per maalivahti, jotka kumpikin saivat pelata pelin. Hyökkäyspäässä ainoa kahden maalin mies oli Hedberg, joka maalasi kummassakin pelissä. Aleksi Rekonen ja Peter Tiivola keräsivät 1+1. Maalitilinsä ovat avannut lisäksi Aleksi Varttinen.


Porilaislähtöinen Niko Ojamäki on tehnyt maalin Liiga-kauden kummassakin pelissä.

Tappara teki avausviikonlopun peleissä eniten maaleja Liigassa, yhdeksän. Valtteri Kemiläinen keräsi niissä tehot 1+4 ja on tässä vaiheessa jopa koko sarjan pistepörssikärjessä. Anton Levtchillä on yksi syöttöpiste vähemmän. Kahdella tehdyllä maalilla avasivat Tyler Morley ja Niko Ojamäki. Seitsemän pelaajaa sai jo maalitilinsä auki, kymmenellä on pistetili avattuna. Maalissa Christian Heljanko pelasi molemmat pelit, joten Michael Garteigilla on vielä liigadebyytti suorittamatta.

Kokoonpanonsa suhteen Tappara avasi Liigan ilman Jarkko Malista ja Toni Utusta. Heistä ainakin Malinen on edelleen sivussa. Matias Lehtonen saattaa hyvinkin nousta ensimmäistä kertaa pelaavaan kokoonpanoon tämän viikon aikana.

Tapparan ja Ässien keskinäinen pelihistoria viime vuosilta on niinkin raju, että viimeisen kuukauden aikana kirvesrinnat ovat jääneet vain kerran kokonaan ilman pisteitä Ässiä vastaan pelatessaan. 21 viimeisestä keskinäisistä ottelusta Ässät on voittanut vain neljä, niistäkin siis vain kerran varsinaisella peliajalla. Viime kaudella Tappara vei keskinäisissä peleissä täyden pistepotin.

Kuvat: Arno Hämäläinen