Perjantai 21.2. 18:30 VS.

Vuoden viimeinen peli Raumalla

Lauantai 30.12. 17:00 VS.

Tapparan mestaruusvuoden 2017 viimeinen ottelu pelataan lauantaina Raumalla. Vastassa on Lukko, joka pelaa toisen kotiottelun putkeen peräkkäisinä päivinä.

Lukko tosiaan pelasi kotiottelun myös perjantaina, jolloin se kaatoi paikallisvastustajansa Ässät tasaisen taistelun ja viimeisen minuutin maaliryppään jälkeen 3-1. Voitolla Lukko nousi tasaisessa keskikastissa kuudennelle sijalle suoraan puolivälieriin menevien joukkueiden joukkoon. Voitto oli raumalaisille kolmas neljässä viime pelissä.

Tappara puolestaan on voittanut kahdeksasta viime pelistään seitsemän ja kolme viimeisintä peräkkäin. Viimeisin voitto listaan tuli torstaina Oulusta, missä sarjakärki Kärpät kaatui 3-2. Tappara on sarjassa kolmantena kaksi pistettä kakkossijasta ja kolme pistettä kärjestä.

Lukko ja Tappara ovat tällä kaudella kohdanneet toisensa kahdesti, mutta kummallakin kerralla Tampereella. Lukko voitti niistä ensimmäisen 2-1, Tappara toisen 4-2.

Illan joukkueiden pelaajia ei pistepörssin kärjessä tällä kaudella olla nähty. Parhaana tällä hetkellä on Tapparan Kristian Kuusela, joka on pörssin sijalla 24 tehoin 5+19=24. Lukon paras pistemies Janne Keränen on kerännyt kolme pistettä vähemmän. Maalipörssissä ylletään vähän korkeammalle: Tapparan Jere Karjalaisen 15 maalia on jaetulla kolmossijalla Liigassa, Keräsen 12 maalia jaetulla yhdeksännellä sijalla. Puolustajista Tapparan Mikko Lehtonen ja Otso Rantakari ovat yhdeksänneksi ja kymmenenneksi tehokkaimmat pakit Liigassa 18 pisteellään, Lukon Janne Niskalalla on kaksi pistettä vähemmän.

Ykkösmaalivahdeista Lukon Kaapo Kähkönen ja Tapparan Dominik Hrachovina ovat kumpikin torjuntatilastoissa Liigan kolmen kärjessä. Kähkönen on Liigan eniten pelannut pelaaja. Hänen kakkosvahtinsa ovat pelanneet yhteensä vain viiden erän verran, heistä käytettävissä nyt on Sebastian Ylönen. Tapparan Christian Heljangolla on seitsemän liigapeliä.

Lukon Chris VandeVelde ei ole kesken kauden tulleena Tapparaa vielä kohdannut. Hän teki perjantaina ensimmäisen Liiga-maalinsa tyhjiin seitsemännessä pelissään. Loukkaantuneena joukkueesta ovat Ville Vahalahtin ja Roni Sevänen. Tapparalla ei ole poissaoloja.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi ja Mikko Pylkkö)