Perjantai 8.9. VS.

5 - 2
(3-1, 1-0, 1-1)

Ilves – Tappara      0-3 (0-1, 0-2, 0-0)

Liiga pyörähti käyntiin tänään seitsemällä ottelulla. Hakametsässä isännöi Ilves ja Tappara oli vieraana. Tappara ei kuitenkaan ollut kohtelias vieras, vaan vei pelistä täyden pistepotin voittamalla 3-0.

Kirvesrintojen kauden ensimmäisen Liiga-maalin laukoi siniviivalta Valtteri Kemiläinen. Muut maalintekijät olivat Jukka Peltola ja Otso Rantakari. Matti Järvinen syötti maaleista kaksi. Maalissa Tapparalla torjui Dominik Hrachovina, joka tarvitsi kauden ensimmäiseen nollapeliinsä 27 torjuntaa.

Peltolan toisen erän maali oli miehen uran 200:s tehopiste Liigan runkosarjassa.

Avauserä oli hyvävauhtinen ja laadukas. Kumpikin joukkue pelasi vauhdikasta peliä, tilanteita oli molemmilla, Tapparalla laadullisesti vähän paremmat. Kemiläinen teki erän ainoan maalin, kun sitä oli pelattu kolme minuuttia ja 46 sekuntia. Kummallakin joukkueella oli yksi jäähy, mutta ne menivät päällekkäin niin, että ylivoima-aikaa molemmilla oli vain noin minuutin verran.

Toisessa erässä Ilves sai Tapparaa paremmin pelistä kiinni, mutta Tappara teki maalit. Ilveksellä oli kaksi ylivoimamahdollisuutta, joista ensimmäisen juuri päätyttyä maalin tekikin Tappara. Peltola nosti maalin edestä kiekon ohi Antti Lehtosen. Erän lopussa Tapparakin pääsi ylivoimalle ja onnistui, vaikkakin onnekkaasti. Rantakarin syöttöyritys kimposi Ilves-pakin jaloista omiin.

Kolmas erä sujui kokonaan ilman tilastomerkintöjä. Ilves kilautti tolppaan neljä minuuttia ennen loppua.

Tappara pelaa seuraavaksi heti huomenna, silloinkin vieraissa, kun se matkustaa Turkuun kohtaamaan TPS:n. Ottelu alkaa lauantaille poikkeuksellisesti klo 18.30. Tapparan ensimmäinen kotiottelu pelataan Hakametsässä tiistaina KalPaa vastaan. Lippuja peliin ja mestaruusviirin nostoseremoniaan saatavissa Ticketmasterista!

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)