Tilillä edelleen vain voittoja – nyt kaatui HIFK

Lauantai 28.9. VS.

1 - 2
(0-0, 0-2, 1-0)

HIFK – Tappara       1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

Tapparan ennätyksellinen voittoputki jatkuu, kun se tänään Helsingissä otti kahdeksannen voittonsa alkukauteen kaatamalla HIFK:n 2-1. Voitto oli sille samalla ensimmäinen vieraspelissä IFK:ta vastaan parin kauden tauon jälkeen.

Jos eilen seitsemäs peräkkäisvoitto tuli hyökkäysiloittelun jälkeen, niin tänään voitto oli yksinomaan puolustuspelin voitto. Ensin kaksi maalia edelle erikoistilannemaaleilla ja sitten luukut kiinni omassa päädyssä kotijoukkueen painaessa päälle. Kolmannen liigaottelunsa Tappara-paidassa torjunut Michael Garteig oli kiekon tiellä peräti 41 kertaa.

Maalinteossa Tapparalta onnistuivat 1+1 kerännyt Tyler Morley alivoimalla ja Jere Karjalainen ylivoimalla. Kummallekin osuma oli kauden neljäs.

HIFK tuli lujaa peliin ja Tappara oli lievässä ahdingossa. HIFK ei hallintaansa saanut kuitenkaan käännetyksi oikein todella hyviksi maalintekopaikoiksi, vaan Tappara puolusti avainalueet hyvin, myös alivoimansa aikana. Toisessa päädyssä Niko Ojamäellä oli erän paras maalipaikka, mutta tilanne tuli liian lähelle maalivahti Frans Tuohimaata. Garteig Tappara-maalilla torjui jopa 15 kertaa ensimmäisessä erässä.

Toisen erän Tappara aloitti alivoimalla, mutta loitti erinomaisesti, kun Morley pääsi läpiajoon ja ujutti kiekon Tuohimaan alta sisään. Viiden minuutin pelin jälkeen Tapparakin pääsi ylivoimalle ja käytti senkin hyväkseen, kun Karjalainen pyssytti Valtteri Kemiläisen syötöstä kiekon maaliin. Tuon jälkeen Tappara istui vielä kaksi jäähyä, ja IFK pyöritti ja piti kiekkoa enemmän, mutta Garteig oli edelleen mies paikallaan: nyt 13 torjuntaa.

Viides ylivoimapeli tuotti IFK:lle tulosta kolmannen erän alkupuoliskolla, kun ruotsalainen Sebastian Dyk pääsi reboundista rikkomaan Garteigin nollan. Maalin jälkeen Tappara sai pelin toisen ylivoimapelinsä, mutta sen mentyä ohi viimeinen kymmenminuuttinen oli pelkkää kelloa vastaan pelaamista. Sekin toimi tänään, eikä IFK jatkuvasta hyökkäämisestään huolimatta päässyt paraatipaikoilta kokeilemaan, kauempaa tulleet Garteig poimi. Reilut puolitoista minuuttia kotijoukkue yritti kuudella kenttäpelaajalla, mutta sai silloinkin vain yhden pienen kulman paikan, josta laukaus meni ohi.

Tappara otti siis kahdeksannen peräkkäisen voittonsa ja teki sillä uuden liigaennätyksen. Yksikään joukkue ennen tätä ei ole voittanut kauden kahdeksaa ensimmäistä peliään. Saavutus on myös se, ettei Tappara hävinnyt syyskuussa peliäkään. Kahdeksan liigavoittonsa lisäksi se otti kaksi voittoa Mestarien liigassa CHL:ssä.

Kovien vastustajien kolmen pelin vierasvoittoisen viikon jälkeen ensi viikko näyttää vähemmän kuormittavalta, sillä Tappara pelaa vain kahdesti ja nekin kummatkin kotihallissa. Torstaina Hakametsään vieraaksi saapuu Sport, lauantaina Jukurit.

Tule katsomaan jatkuuko ennätyksellinen voittoputki! Liput Sport-otteluun Ticketmasterista

Arkistokuvat: Saana Hakala