Christian Heljanko: ”On kyllä upea fiilis!”

Tappara otti jo kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun tänään Hakametsässä kaatui Pelicans. Juhani Jasu maalasi ylivoimalla ja alivoimalla, mutta illan tarina löytyi kuitenkin Tapparan maalitolppien välistä. 20-vuotias Christian Heljanko pääsi vihdoin pelaamaan ensimmäisen Liiga-pelinsä.

Ja miten hän sen pelasikaan – 27 torjuntaa ja nollapeli heti ensimmäisessä pelissä.

– Olihan se tosi hieno juttu pelata, ja varmasti tämän muistaa koko ikänsä. On tätä useampi vuosi jo odotettu, että milloin tulee se päivä, että pääsee pelaamaan. Oli aamusta asti tosi jännittynyt ja hieno tunnelma, Christian kertoi liigastarttinsa jälkeen.

Heljanko on pelannut paljon nuorten sarjoissa ja Mestiksessä, ja on Tappara-paidassa päässyt pelaamaan myös kaksi CHL-matsiakin. Mutta liigapelit ovat aina kuitenkin niitä pelejä, missä miehiä mitataan.

– Oli ihan unelmastartti, ei voi enempää toivoa. Alussa muutama kiekko vähän pomppi ja peli oli muutenkin vähän erilaista kuin mihin oon esimerkiksi Mestiksessä tottunut, Heljanko sanoi.

– Mielestäni selviydyin hyvin. Tuli muutama pahempi paikka ja pystyin ottaan ne kiinni. Kolmannen erän alussa tapettiin se iso jäähy eikä Pelsulla sen jälkeen ihan hirveesti mahkuja ollut.


Video: Eero Katajamäki