Ei mitään uutta: Tappara voitti paikallispelin

Tiistai 26.12. VS.

4 - 2
(0-1, 3-1, 1-0)

Tappara – Ilves      4-2 (0-1, 3-1, 1-0)

Tappara ja Ilves palasivat lyhyeltä joulutauolta jo Tapaninpäivänä kauden neljännen paikallispelin merkeissä. Kolme ensimmäistä paikallispeliä voittanut Tappara otti vielä neljännenkin voiton, tällä kertaa maalein 4-2. Tämänkin kauden Tampereen herruus keskinäisten runkosarjapelien mittarilla on siis vahvasti hallussa jo ennen vuodenvaihdetta.

Tapparan maaleista vastasivat pääosin puolustajat: Mikko Lehtonen iski kahdesti ja Veli-Matti Vittasmäki kerran. Hyökkääjistä osui vain Jere Karjalainen, jolle maali oli jo kauden 15:s. Lehtoselle maalit olivat kauden viides ja kuudes, Vittasmäelle kolmas.

Ilves voitti avauserän ylivoimamaalillaan 1-0. Lisäksi erässä tuli kaksi jäähyä, joista molemmat Tapparalle. Niistä ensimmäisen aikana Tapio Laakso ohjasi Valtteri Viljasen siniviivalaukauksen ohi Hrachovinan. Toisen aikana Ilves-pakki Joe Piskula kilautti maaliputkea. Tapparan tilanteet olivat harvassa.

Toisessa erässä jäähyjä vihellettiin kummallekin joukkueelle, Tapparalle kaksi ja Ilvekselle kolme. Myös ylivoimayksiköt toimivat, sillä Tappara teki noista kaksi ylivoimamaalia ja Ilves yhden. Mikko Lehtonen tasoitti pelin huippukudilla oikeaan ylänurkkaan ennen kuin Laakso ohjasi illan toisen maalinsa ja vieraat uudelleen johtoon. Johtoasema kesti vain puolisen minuuttia ennen kuin Vittasmäki laukoi Riku Heleniuksen längistä taas pelin tasoihin. Erän viimeisellä minuutilla Lehtonen pommitti illan toisen ylivoimaosumansa, tällä kertaa rannelaukaus tarkasti vasempaan ylänurkkaan.

Kolmanteen erään lähdettiin siis Tapparan maalin johdossa. Muutaman minuutin pelin jälkeen Ilveksen Teemu Lepaus sai viiden minuutin jäähyn ja ulosajon huitomisesta. Tappara pelasi kuitenkin pelin ratkaisupaikkansa löysästi eikä saanut kasvatettua johtoaan. Maalin johto kesti aina pelin kolmanneksi viimeiselle minuutille, kunnes Jere Karjalainen pääsi läheltä nostamaan Tapparan kauden sadannen maalin verkkoon.

Tapparan välipäivien viikko on kaikkea muuta kuin välipäivää, sillä paikallispelin jälkeen jo torstaina se matkustaa Ouluun kohtaamaan sarjakärjen. Lauantaina on edessä vielä Rauman-reissu. Kotihallissa Tappara nähdään vasta loppiaisena.

Tuon loppiaisena pelattavan Ässät-pelin jälkeen koko Tapparan joukkue muuten jakaa nimikirjoituksia hallin käytävällä!

Kuvat: Mikko Pylkkö