Jani Lajusen hattutemppu ei riittänyt voittoon

Lauantai 30.1. VS.

6 - 5 (vl)
(3-0, 0-3, 2-2, 1-0)

Sport – Tappara     6-5 (3-0, 0-3, 2-2) vl

Sport ja Tappara pelasivat tänään kauden toisen todellisen maali-iloittelunsa Vaasassa. Nyt jäätiin edelliskimarasta pari maalia, mutta 6-5 on nykykiekossa sekin melkoinen tulos. Nyt voitto jäi kotiin voittolaukauskilpailun jälkeen, joten Sport otti kaksi pistettä, Tappara yhden.

Tapparan kaikki nämä kolme peräkkäistä tuplakierrosottelua menivät samalla kaavalla: ensin kotivoitto ja seuraavana päivänä ratkaisua hakemaan vasta 60 peliminuutin jälkeen. Kahdella ensimmäisellä kerralla Tappara otti sen lisäpisteen, kolmatta kertaa se ei onnistunut.

Tapparan ykkösketjun sentteri Jani Lajunen iski kauden toisen hattutemppunsa. Hänen kolmas maalinsa tasoitti pelin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Muut kirvesrintojen tehomiehet olivat Henrik Haapala ja Patrik Laine, jotka kumpikin keräsivät 1+1.

Kaksi ensimmäistä erää peilikuvia toisistaan

Sport voitti ensimmäisen erän 3-0, ja Tappara voitti toisen erän samoin numeroin. Erät olivat tulosten lisäksi kuin peilikuvia: Ensin vei kotijoukkue eikä vieraat päässeet edes kunnon paikoille, mutta seuraavassa erässä vierasjoukkue vei aivan mennen tullen ja nousi tasoihin.

Sport iski kaikki avauseränsä maalit läheltä. Ensin Pekka Saravo menetti kiekon oman maalinsa kulmalla, ja Teddy Da Costa kuittasi Sportin johtoon. Jarkko Immonen teki maalin kulmalta ylivoimalla 2-0. Ennen erätaukoa Sami Blomqvist teki Tomi Karhusen torjunnan jälkeen paluukiekosta kolmannen. Tappara ei päässyt erässä oikein edes kokeilemaan läheltä kuin yhdessä tilanteessa, jossa Mika Järvinen torjui ensin Jere Karjalaisen laukauksen, ja reboundista Stephen Dixon kilautti ylärimaan.

Tappara oli avauserässä ollut täysin tahmassa, mutta löysi itsensä toiseen erään. Peli pyöri täysin Sportin päädyssä ja tulostakin alkoi tulla. Patrik Laine avasi padot hirmuisella rannelaukauksellaan. Jani Lajusen rystykuti nosti Tapparan jo maalin päähän, ja tauolle lähdettiin tasoissa, kun Henrik Haapala jatkoi ylivoimalla Jan-Mikael Järvisen syötön sisään. Tapparalla oli monta muutakin paikkaa, muun muassa Karjalainen osui nyt ylärimaan.

Kolmas erä hurlumheitä sekin

Tapparan peli lopahti taas tasoituksen jälkeen ja Sport pääsi takaisin mukaan peliin. Sport pääsi myös uudelleen viemään peliä, kun se meni kolmannessa erässä kahdesti johtoon, jotka Tappara Lajusen maaleilla tasoitti.

Sportin Lassi Kokkala teki kahden miehen ylivoimalla 4-3, mutta Lajunen kuittasi tilanteen tasoihin Kristian Kuuselan upeasta syötöstä selkänsä takaa.

Mutta vain 21 sekuntia myöhemmin Sport johti uudelleen, kun Teemu Tallberg hyödynsi Tappara-puolustuksen sekoilun. Tappara sekoili omalla alueellaan tänään todella paljon, seisoskeli ja menetti kiekkoja. Karhunenkaan ei maalissa kyennyt auttamaan huonosti puolustanutta joukkuetta. Viisi takaiskua on aina vain liikaa. Onneksi hyökkäyspeli pystyi iskemään samaan tahtiin.

Tappara teki sen viidennen maalinsa pelin viimeisellä minuutilla, kun Karhunen oli jättänyt kentän kuudennen kenttäpelaajan tieltä. Lajunen runnoi kiekon ruuhkasta sisään. Tilannetta saattoi edeltää myös Tapparan käsisyöttö, kun jäässä maannut Karjalainen hamusi kiekkoa, mutta maali hyväksyttiin.

Ensi viikolla vain kaksi kotipeliä

Jatkoaika oli taas vähän sellainen ohisuoritus molemmilta joukkueilta. Vähän alkaa näyttää siltä, että 3-vs-3 -pelaamisen paras huuma on jo ohi. Paras paikka tuli jatkoajan viimeisellä minuutilla Laineelle, mutta Mika Järvinen torjui joukkueensa voittolaukauskisaan.

Vl-kisan kolemssa laukojaparissa Sportista Charles Bertrand ja Teddy Da Costa onnistuivat, Henrik Koivisto ei. Tapparasta Henrik Haapala teki, Patrik Laine ei, ja viimeisenä laukoja kapteeni Jukka Peltola onnistui vielä tasoittamaan kisan. Peltola avasi myös seuraavan parin eikä onnistunut, ja kun Da Costa teki taas, niin Sport vei kisan.

Tappara ei pelannut kovinkaan hehkeää Sport-tuplaa paitsi sen tämänpäiväisen huikean toisen erän. Kuu vaihtuu helmikuuksi, joten tasaisesti parempaa otetta kaivataan edelleen.

Ensi viikolla pelataan vain kaksi ottelua, molemmat Hakametsässä. Keskiviikkona Tappara saa vastaansa JYPin ja perjantaina TPS:n.