KalPa voitti toisenkin finaalin

KalPa – Tappara       3-2 (0-1, 2-0, 1-1)

KalPa isännöi Kuopiossa ensimmäistä liigafinaaliaan 26 vuoteen ja otti siinä myös voiton Tapparasta maalein 3-2. Se johtaa finaalisarjaa Tapparaa vastaan nyt voitoin 2-0. Finaalisarjan voittamiseen tarvitaan neljä voittoa, joten Tapparalla riittää vielä tekemistä.

Tappara pelasi erinomaisen ensimmäisen erän, hallitsi peliä selvästi ja meni johtoonkin. Toisessa erässä se kuitenkin menetti otteensa ja KalPa hallitsi loppupelin. Lopussa Tappara haki vielä raivolla tasoitusta ja sai paineen KalPa-päätyyn, mutta välissä oli liian pitkä pätkä, jossa hyökkäyspäässä ei tapahtunut tarpeeksi.

Juhani Jasu teki pelin ensimmäisen maalin. Kolmen KalPa-osuman jälkeen Valtteri Kemiläinen kavensi vielä pelin lopussa, mutta se ei riittänyt.

KalPa käänsi pelin tekemällä kahdesta ensimmäisestä maalipaikastaan maalin. Kumpikaan ei oikeastaan ollut edes mitenkään loistopaikka, vaan sekä Matias Myttynen että Jyri Junnila laukoivat kiekon takanurkkaan ohi Dominik Hrachovinan varsin pienistä kulmista. Niiden jälkeen KalPa oli toisessa erässä vielä lähempänä lisämaalejakin kuin Tappara tasoittamista.

Kolmanteen erään odotettiin taas parempaa vierasjoukkuetta, mutta into katkesi, kun KalPa onnistui nopeasti lisäämään johtoaan. Niko Mikkola pääsi siirtämään nopean vastahyökkäyksen päätteeksi kiekon tyhjiin, kun Sami Mutasen laukaus oli osunut ensin kovaa Hrachovinan pään tai kaulan vaiheille.

Tappara ei meinannut millään saada edes kirivaihdetta päälle, vaan KalPa katkoi ja purki koko ajan. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Tappara otti maalivahdin pois ja onnistui nopeasti kavennuksessa, kun Kemiläisen viivakuti ohitti Kilpeläisen.

Kun aikalisä oli jo käytetty, Tappara kikkaili vielä maalivahdin vaihdolla huili- ja ohjeistusaikaa tehomiehilleen. Lassila ei jäällä ollut kuin parikymmentä sekuntia ennen kuin luisteli vaihtoon kuudennen kenttäpelaajan tieltä. Peli saatiinkin päätyyn ja muutama tasoitusyrityskin, mutta sitä ei tapahtunut.

Päätössummerin soitua Veli-Matti Savinainen sai vielä pelirangaistuksen lyötyään mailansa palasiksi.

KalPa on voittanut kaksi ottelua kahdesta, koska se on ollut ratkaisupaikoissa Tapparaa parempi. KalPa ei saa varsinaisesti edes hirmuisen kovaa painetta aikaiseksi Tapparan puolustukselle, mutta avauspelissä se iski ylivoimalla, nyt taas suorista vastahyökkäyksistä. Tänään Tappara oli löytänyt aseet kuopiolaisten ylivoimaa vastaan, mutta kiekonmenetysten aiheuttamat nopeat vastaiskut olivat myrkkyä. Lauantaiksi siis pitää taas säätää lisää.

Kun Tappara saa 60-minuuttisen samaa peliä kuin tänään pelin ensimmäisen kolmanneksen, sarja lähtee vielä kääntymään.