Lauantai 3.12. VS.

3 - 4 (vl)
(1-2, 1-1, 1-0, 0-1)

KooKoo – Tappara       3-4 (1-2, 1-1, 1-0) vl

KooKoo nousi vuosikymmenten jälkeen uudelleen Liigaan viime kaudeksi. Kahden kuluneen kauden aikana Tappara on käynyt Kouvolassa pelaamassa kolme peliä ja voittanut ne kaikki mutta ei yhtäkään varsinaisella peliajalla. Viime kauden kahden jatkoaikavoiton perään tänään nähtiin voitto voittolaukauskilpailun jälkeen: Tapparalle kaksi pistettä, KooKoolle yksi, loppunumerot 4-3.

Tappara otti pelin toisessa erässä jo kahden maalin johdon, mutta tällä kertaa kiri nähtiin toiseen suuntaan ja Tappara joutui luovuttamaan johtoasemansa. Lopulta KooKoon voitto jo kolmannessa erässä oli paljon lähempänä kuin kirvesrintojen.

Jani Lajunen oli Tapparan tehokkain maalilla ja syötöllä. Jere Karjalainen ja Jan-Mikael Järvinen osuivat myös. Joukkueen juonikkain oli kuitenkin yhden syöttöpisteen saanut Henrik Haapala, joka palasi tositoimiin kolmen pelin huilin jälkeen.

Pelin ratkaisu nähtiin siis voittolaukauskilpailussa, jossa tarvittiin vain kaksi laukojaparia, kun kumpikin Tappara-yrittäjä onnistui ja kumpikaan KooKoon yrittäjistä ei. Haapala ja Jukka Peltola ohittivat Leland Irvingin, kun taas Dominik Hrachovina torjui niin Josh Greenin kuin Teddy Broadhurstin yritykset.

KooKoo hallitsi laukaustilastoa, Tappara jäähytilastoa

Tapparan peli meni tänään harvinaisesti vähän alamäkeen. Normaalisti joukkue parantaa pelin edetessä, mutta tänään avauserä jäi parhaaksi ja kolmas erä huonoimmaksi. Se meni niin pelillisesti, mutta myös eränumerot tukevat tällä kertaa tuota näkemystä.

KooKoo meni alussa ylivoimalla johtoon Mikko Lehtosen viivakudilla, joka lirui Hrachovinan torjunnan läpi. Jere Karjalainen tasoitti nopeasti Jani Lajusen hyvästä syötöstä ja vielä nopeammin Tappara meni johtoon, kun Jan-Mikael Järvinen ohitti Irvingin Jukka Peltolan tarjoamasta läpiajosta.

Toisessa erässä Lajunen vei vieraat kahden maalin johtoon Otto Rauhalan läpiajoyrityksen jälkitilanteesta. KooKoo kuittasi kavennuksen erän lopussa, kun kiekko pomppi ylivoimalaukauksesta jotain kautta sisään niin, että tarvittiin videotarkistushyväksyntä.

Kolmannen erän alussa KooKoon Robin Jacobsson tasoitti. Läpi ottelun KooKoo oli saanut aikaiseksi aivan huikeita maalipaikkoja Tapparan puolustuksen kustannuksella, mutta vain huono viimeistely piti numerot kurissa. Sama jatkui tasoituksen jälkeenkin, kun kotiyleisö ehti pari kertaa jo puolittain tuulettamaan varmaa johtomaalia, jota sitten ei tullutkaan.

Tapparalla oli kolmannessa erässä yksi avotilanne kolmella yhtä vastaan, mutta tällä kertaa liian hienon hakeminen epäonnistui eikä kunnon laukausta tullut ollenkaan.

Tappara säästeli taas muutenkin mailojaan, sillä KooKoon lähes kuuttakymmentä yritystä vastaan Tappara laukoi alle 40 kertaa; maalivahtien torjuntoja Tapparan Hrachovinalla oli kaksi kertaa Irvingiä enemmän 30-15. Osittain tilasto johtui myös jäähyjakaumasta, sillä Tappara pääsi yrittämään ylivoimalla koko pelissä vain kerran, KooKoo viidesti. Niistä viimeinen yritys oli täysi kaksiminuuttinen jatkoajalla, mutta Tappara kesti.

Pisteen menetettyään Tappara pysyy taulukossa joka tapauksessa kakkossijalle, kävi myöhemmin pelattavassa KalPan ottelussa miten tahansa.

Tappara pelaa seuraavaksi keskiviikkona Porissa Ässiä vastaan. Sen jälkeen edessä on kotitupla, jossa torstaina Hakametsässä vastassa Pelicans ja lauantaina kärkimatsissa KalPa.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)