Tappara löysi paikallispelissä maalijyvän!

Perjantai 20.10. VS.

8 - 1
(0-1, 3-0, 5-0)

Tappara – Ilves     8-1 (0-1, 3-0, 5-0)

Tappara ja Ilves pelasivat Hakametsässä kauden toisen paikallispelin. Ensimmäisen pelin oli voittanut Tappara ja sama tahti jatkui tässä toisessakin kohtaamisessa. Ilves otti alussa johdon, mutta Tappara tuli ohi, meni menojaan ja otti täydet kolme pistettä kauden suurimmilla voittolukemillaan 8-1.

Jan-Mikael Järvinen ei ollut tehnyt tällä kaudella vielä maaliakaan, mutta iski nyt kolme! Hattutemppu oli taiturin uran ensimmäinen Liigassa.

Muut Tappara-maalintekijät olivat Tomáš Záborský, Veli-Matti Vittasmäki, kahdesti osunut Jere Karjalainen ja Niko Ojamäki. Záborskýlle ja Karjalaiselle maalit olivat kauden kolmannet ja Vittasmäelle ja Ojamäelle molemmille toinen. Otto Rauhala ja Jukka Peltola saivat kaksi syöttöpistettä mieheen ja  peräti 16 Tappara-pelaajaa pääsi tehopisteille.

Tappara piti avauserässä kiekkoa enemmän, voitti laukaukset selvästi, mutta ei kyennyt tekemään maaleja. Ilves puolestaan teki yhden ja vielä alivoimalla, kun Tapio Laakso karkasi läpiajoon ja ohitti Dominik Hrachovinan. Tappara-molarille merkittiin erässä vain kaksi torjuntaa, toisen päädyn Markus Ruusulla niitä oli 11.

Toisessa erässä Tapparakin löysi maalijyvän. Jan-Mikael Järvinen sai jatkaa kiekon täysin tyhjään maaliin ylivoimalla saatuaan Otso Rantakarilta loistosyötön. Vain 25 sekuntia myöhemmin Tomáš Záborský vei kirvesrinnat johtoon todellisella maalintekijän maalilla, kun hän suoralle laukaukselle mahdottomasta kulmasta kimmotti kiekon sisään maalivahdin kautta. Vittasmäki lisäsi johtoa Otto Rauhalan hyvästä esityöstä. Tappara hallitsi erää muutenkin selkeästi.

Kolmas erä toi neljä Tappara-maalia lisää. Ensin osui maalin eteen vapaaksi unohdettu ja Joona Luodolta syötön saanut Karjalainen, sitten kiekon survoi ruuhkasta sisään toisen maalinsa tehnyt Jan-Mikael Järvinen, Ojamäki jatkoi Juhani Jasun reboundin perille, ja lopussa iskivät vielä Järvinen ja Karjalainen kumpikin kerran!

Tappara on nyt kerännyt sarjapisteitä kuudessa pelissä peräkkäin. Se tukevoittaa asemiaan kuuden kärjessä ja suunta on koko ajan ylöspäin.

Tiivissä tahdissa mennään, sillä Tappara jatkaa saman tien lauantaina Vaasaan, jossa se kohtaa Sportin toisen kerran tällä viikolla.

Kuvat: Mikko Pylkkö