Perjantai 13.10. VS.

2 - 0
(0-0, 0-0, 2-0)

Tappara – Kärpät     2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

Liigan runkosarjan ensimmäinen kuukausi on saatu pelattua ja pikkuhiljaa yleisökin alkaa taas heräillä kauden alkuun. Hakametsässä oli ihan komeasti yli viisi ja puoli tuhatta katsojaa, kun Tappara kohtasi Kärpät ja pelasi kauden parhaan pelinsä. Mikä hienointa, Tappara myös voitti pelin, kun sarjakakkosena ollut Kärpät kaatui 2-1.

Jukka Peltola teki jo kauden seitsemännen maalinsa. Niko Ojamäelle puolestaan tämäniltainen maali oli ensimmäinen liigaosuma Tappara-paidassa ja samalla kauden avausmaali – mies tosin osui kaksi päivää sitten CHL:ssäkin.

Ensimmäisessä erässä ei tehty maaleja, vaikka varsinkin Tapparalla oli hyviä paikkoja. Se pääsi kahdesti ylivoimalle, niistä erän lopussa puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta Jussi Rynnästä Kärppä-maalissa ei ohitettu. Kärpillä oli erässä myös yksi ylivoimatilanne.

Toisessa erässä päästiin maalien makuunkin samalla, kun molemmilta joukkueilta nähtiin myös keskimmäisen erän pitkän vaihtomatkan tuottamia tyypillisiä pitkiä painostusjaksoja. Tappara käsitteli omat jaksonsa paremmin ja iski erän molemmat maalit. Ensin Jukka Peltola teki avausmaalin komealla ohjauksella Veli-Matti Vittasmäen laukaukseen, ja erän lopussa Niko Ojamäen huima rannelaukaus pomputti maaliverkkoa Rynnäksen mailakäden takana yläkulmassa.

Kärpät sai kavennusmaalin, kun kolmatta erää oli pelattu 11 ja puoli minuuttia. Teemu Kivihalme oli maalintekijä ylivoimalla. Viimeiset pari minuuttia Kärpät yritti ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla, mutta Tappara oli päättänyt voittaa ja taisteli itsensä pelin voittajaksi.

Voitto oli Tapparalle toinen peräkkäinen Liigassa.

Tappara jatkaa tiiviissä tahdissa heti huomenna Kouvolassa KooKoota vastaan. Viikonlopulle poikkeukselliseen aikaan peli alkaa vasta klo 18.30. Kotikaukalossa ollaan taas tiistaina, jolloin vastassa on Sport.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)