Perjantai 2.3. VS.

3 - 2 (vl)
(0-1, 2-0, 0-1, 1-0)

Tappara – Ilves      3-2 (0-1, 2-0, 0-1) vl

Tappara otti tällä kaudella täyden kuuden voiton sarjan Ilveksestä, kun se viiden aiemman voiton päälle nappasi pisteet myös kuudennestakin. Tällä kertaa kirvesrintojen voittolukemat olivat 3-2, tällä kertaa voittomaalikilpailussa. Edellisen kerran jompikumpi joukkue jäi ilman paikallispelivoittoja kolmisenkymmentä vuotta sitten kaudella 1988-89, silloinkin kyseessä oli Ilves.

Tappio oli kova isku Ilveksen mahdollisuuksille päästä pudotuspeleihin, kun runkosarjaa on jäljellä enää kolme ottelua. Tappara puolestaan paransi hiukan tilannettaan ainakin kamppailussa kolmossijasta, vaikka kakkospaikkaan ero ei kaventunut. Sillä on kuitenkin yksi peli enemmän jäljellä kuin kilpailijoillaan.

Henrik Haapala pelasi ensimmäisen ottelunsa Tapparassa Pohjois-Amerikasta paluunsa jälkeen ja painoi heti myös ensimmäisen maalinsa ja ratkaisi myös voittomaalikilpailun. Jukka Peltola puolestaan teki jo kauden 14:nnen maalinsa. Torjuntatehtävissä jatkoi jo kymmenennen kerran peräkkäin Dominik Hrachovina.

Avauserä oli Tapparan hallintaa, mutta ihan kunnon paikoille se ei hyökkäyspelejään saanut käännyttyä, vaikka paine Ilveksen päädyssä olikin. Ilveksellä ei juurikaan hyökkäyksiä ollut, mutta silti se voitti erän suurin piirtein toisella kunnon laukauksellaan koko erässä. Eemeli Suomi laukoi melko kaukaa kiekon Hrachovinan suojien kautta maaliin.

Toisessa erässä Tappara käänsi pelin johdokseen. Jo puolentoista minuutin kohdalla Tomáš Záborskýn yritys vanhanaikaisella nousi korkealle ja kimposi Jukka Peltolan rinnan kautta maalivahti Riku Heleniuksen taakse. Jere Karjalainen kilautti tolppaakin ennen kuin Tappara meni johtoon vajaat viisi minuuttia ennen taukoa. Matti Järvinen ja Kristian Kuusela pelasivat “tulokas” Haapalan nopeilla siirroilla läpiajoon, eikä tämä paikastaan erehtynyt. Erässä nähtiin myös pelin ensimmäiset jäähyt, yksi kummallekin joukkueelle.

Tappara hallitsi kolmattakin erää, mutta Ilves iski taas yllättäen pelin tasoihin. Tapio Laakso ohjasi maalin edestä pakin laukauksen sisään. Ilves sai ylivoimamahdollisuuden johtomaaliin, mutta tolppaa lähemmäksi se ei päässyt. Kun lisämaaleja ei nähty, mentiin jatkoajalle. Siinäkään maalia ei syntynyt, joten mentiin voittomaalikilpailuun. Siinä Tapparasta osuivat Sebastian Repo ja Haapala, Ilveksestä vain Teemu Lepaus, joten Tappara otti lisäpisteen.

Hakametsä oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella loppuunmyyty.

Tappara jatkaa heti huomenna näyttelemään uudelleen isoa osaa paitsi oman sijoituksensa suhteen niin myös taistelussa kymppipaikasta. Se pelaa Porissa, jossa Ässät on kiinni viimeisissä playoff-paikoissa, mutta silti vaarassa jäädä ulos. Ottelu alkaa lauantaille poikkeuksellisesti vasta klo 18.30.

Kuvat: Mika Kylmäniemi