Keskiviikko 17.2. VS.

1 - 0
(0-0, 1-0, 0-0)

TPS – Tappara     1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Tappara jäi Turussa tylysti nollille, kun TPS kaatoi sen 1-0. Turkulaisten Oskari Setänen pelasi kauden toisen nollapelinsä ja Teemu Lämsä teki uransa ensimmäisen liigamaalin. Siinä ottelun mainittavat seikat olivatkin.

Koko ottelu oli huipputason jääkiekko-otteluksi harvinaisen tylsä. Maalitilanteita nähtiin todella vähän, enimmäkseen painittiin kulmissa ja heiteltiin kiekkoa joukkueelta toiselle. Kotijoukkue nauttii voitosta ja kolmesta pisteestä, mutta viihdearvo ja jääkiekon hinta-laatusuhde jäi kyllä olemattomaksi.

Yhden maalin lisäksi pelissä nähtiin kolme jäähyä. Niitä olisi ollut hyvinkin mahdollista antaa enemmänkin, ja ehkä sitten olisi tullut maalejakin tai ainakin paikkoja maaleihin, mutta tänään mentiin jälleen kerran tällaisella pillittömällä linjalla.

Tappara-maalissa Tomi Karhunen torjui 25 kertaa. Toisessa päädyssä Oskari Setänen sai nollapelinsä raivostuttavan vähillä töillä. Torjuntoja tuli 18, niistä kunnollisia maalintekoyrityksiä oli alle puolet ja oikein kunnon maalipaikkoja vielä vähemmän.

Yhdeksän yli 10 maalin miestä hyökkäyksessä

Tappara oli saanut hyökkäyskalustoonsa käyttöön kaikki aseensa ja syömähampaansa. Kolmessa ensimmäisessä ketjussa jokainen yhdeksästä hyökkääjästä on tällä kaudella tehnyt 11 maalia tai enemmän. Tänään kuitenkin noista yhdeksästä miehestä taisi kolme päästä edes jollakin tavalla kokeilemaan maalintekoa, muut jäivät tilanteiden ulkopuolelle.

Peli alkoi Tapparan merkeissä noin ensimmäisen kymmenen minuutin ajan, mutta tasoittui ja kääntyi sitten. Jani Lajunen pääsi kuuden minuutin kohdalla yrittämään poikkisyötöstä – mikä jäi lopulta joukkueen parhaaksi paikaksi koko pelissä – mutta Setänen torjui. Toisessa päädyssä Karhunen teki tyhjäksi Francis Parén avopaikan.

Toisessa erässä Tapparalla oli yksi jonkinlainen maalintekoyritys. TPS:llä oli pari enemmän, muun muassa yksi aivan loistopaikka, joka aukesi tyhjälle tolpalle Patrik Moisiolle, mutta Karhunen venyi upeasti eteen. Erän lopussa Teemu Lämsä kuitenkin laukoi ylivoimahyökkäyksestä itse Karhusen hanskapuolelle pelin ainoan maalin.

Kolmas eräkin valui Tapparan käsistä ilman kunnollisia tilanteita. Kaksi minuuttia ennen loppua se veti maalivahdin pois ja sai sen aikana kaksi hyvää yritystä, mutta ensimmäisessä Setänen torjui ja TPS-puolustus siivosi irtokiekkoon yrittäjät pois, ja toisessa Patrik Laineen laukaus meni hiukan ohi tolpasta.

Tuukka Mäntylä ja Juhani Jasu mukana

Tapparasta ei sankareita eikä kiiteltäviä pelaajia tänään löytynyt. Se oli hyvin virkamiesmäinen suoritus, jossa kaikki hoitivat hommansa ihan kelvollisesti, mutta mitään jääkiekkopelin vaatimaa kipinää tai intoa otteissa ei näkynyt. TPS on hyvä joukkue ja puolusti esimerkillisesti, eikä sellaisen murtamiseen tänään riittänyt rutiinipelaaminen.

Kirvesrintojen uudet hankinnat Tuukka Mäntylä ja Juhani Jasu olivat tänään mukana. Kaksikon parasta antia oli Jasun kaksi hyökkäyspään aloitusvoittoa pelin viimeisillä hetkillä tasoitusta haettaessa.

Tappara jatkaa vieraspelaamista heti huomenna Helsingissä Liigaa johtavaa HIFK:ta vastaan. Toivottavasti virkamiesasut viedään vaikka pesulaan.