Tapparalle nihkeä voitto voittomaalikisassa

2 - 1 (vl)
(0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Tappara – Ässät      2-1 (0-0, 1-1, 0-0) vl
Ottelun kuvagalleria

Tappara oli tiistaisen Hakametsän illassa selvästi parempi joukkue kuin vierailija Ässät, mutta joutui tyytymään vain kahteen pisteeseen. Ässien loistavasti pelannut maalivahti Andreas Bernard vei pelin aina voittomaalikilpailuun saakka, jossa Tappara lopulta sai vietyä edes nimellisen voiton tililleen. Loppulukemat olivat maalitilanteisiin nähden hämmentävän niukat 2-1.

Voittolaukauskilpailun ratkaisumaalin iski ex-Ässä Veli-Matti Savinainen, joka myös teki Tapparan maalin varsinaisella peliajallakin. Voittomaalin olisi pitänyt syntyä jo viimeistään jatkoajalla, josta kirvesrinnat pääsivät pelaamaan neljä minuuttia ylivoimalla, mutta ylivoima oli tänään enemmän näpertelyä kuin tehoa.

Kaksi lisäpistettä nostivat Tapparan kuitenkin taas yhden pykälän ylemmäksi sarjataulukossa ja jo pisteen päähän kärjestä.

Jo avauserän olisi pitänyt riittää voittoon

Ottelun ensimmäinen erä oli yksipuolinen näytös, johon Ässiltä osallistui lähinnä maalivahti Bernard. Tappara pyöritteli pitkiä hyökkäyksiä, kuljetteli ja syötteli kiekkoa hyökkäysalueella suljunmuljun, rakensi myös hyviä maalipaikkoja, mutta ei saanut kiekkoa tolppaa lähemmäksi. Tolppakudin vetäisi Kristian Kuusela, joka sai maalin eteen täysin lahjakiekon Ässä-pakki Troy Vancelta, mutta ampui Bernardin längistä hiukan suojuksesta suuntaa muuttaen kiekon pystyrautaan. Ässillä oli erässä yksi paikka, jossa Mika Noronen torjui kultakypärä Niko Ojamäen.

Toisessa erässä peli tasaantui, kun Tappara taantui Ässien pelin tasolle. Ehkä vähän ilkeästi sanottu, mutta kyllähän Ässät tänään oli kentällä sen verran paljon taidottomampi osapuoli, että Tapparan olisi pitänyt kyetä luistelemaan siitä yli. Nyt Ässät kuitenkin kiskoi itsensä mukaan taisteluun voitosta, kun Tappara ei pystynyt ratkaisuihin.

Ässät meni jopa johtoon. Tappara ei saanut illan kuudesta ylivoimapelistään maalia, mutta Ässille riitti kaksi. Jarno Kärki iski kolmannesta reboundista kiekon sisään, kun Tappara pelasi maalin edustansa pehmeästi.

Savinainen laukoi Tapparan tasoihin vielä toisessa erässä Arttu Ilomäen syötöstä. One-timerilla läheltä nurkkaan suuntautunut kuti oli liikaa Bernardillekin.

Kolmannen erän alussa Ässät oli maalinedusruuhkasta lähellä päästä uudelleen johtoon, mutta Tappara sai siivottua. Viimeinen suunnilleen vartti varsinaisesta peliajasta oli taas lähes pelkkää kotijoukkuetta, mutta maalia ei saatu. Parhaat paikat olivat Jukka Peltolalla Jan-Mikael Järvisen loistopassista ja Savinaisella, mutta Bernard torjui molemmat.

Ässät tarjosi jatkoaikamaalia, Tappara odotti vl-kisaan

Jatkoajalla Ässät tarjosi Tapparalle helppoja ylivoimia. Varsinaisen peliajan päätössummerin soidessa Antti Kerälä nosti turhaan kiekon päätyverkkoon ja joutui jäähylle pelin viivyttämisestä. Tappara pelasi jatkoajan kaksi ensimmäistä minuuttia ylivoimaa, mutta ei onnistunut. 42 sekuntia jäähynsä päättymisen jälkeen Ässät sortui vielä väärään vaihtoon, ja Tappara sai uudet kaksi ylivoimaminuuttia. Bernard torjui jatkoajalla kuusi kertaa, mutta todelliset huippupaikat ylivoimanelikoilta jäi synnyttämättä.

Voittomaalikisan ensimmäisessä parissa Peltola ja Ässiin palannut viime kauden kirvesrinta Masi Marjamäki tekivät ensin maalit, sitten Henrik Haapala ja Niko Ojamäki eivät. Tapparan kolmantena laukoja Veli-Matti Savinainen taas onnistui, ja kun Noronen käärmemäisesti maaliviivalla kiemurrellen piti Toni Kallelan laukoman kiekon viivan paremmalla puolella, Tappara otti jaossa olleen lisäpisteen.

Tappara jatkaa hommia kotihallissaan. Seuraava peli on perjantaina, jolloin vieraaksi tulee ensimmäisen kerran sitten 1990-luvun alun kouvolalainen jääkiekkojoukkue, Liigaan nyt noussut KooKoo, jossa pelaavat muun muassa Josh Green ja Jarkko Malinen. Ottelu on kummiottelu, johon kummivanhempi ja kummilapsi saavat kumpikin lipun 15 euron yhteishinnalla!